Πήρε θέση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Υστερα από πέντε μέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «απάντησε» σήμερα στην ανακοίνωση και τις θέσεις της αστυνομίας αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Σταθμό Λαρίσης με φίλους της ομάδας αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το κύπελλο στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πίεζαν όλες αυτές τις ημέρες να πάρει και επίσημα θέση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γύρω από τα γεγονότα και τον αναίτιο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς αρκετών φίλων του «Δικεφάλου», οι οποίοι βρέθηκαν στο Σταθμό Λαρίσης περιμένοντας να επιβιβαστούν στο τρένο και να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Εχοντας συλλέξει και αναλύσει τις πληροφορίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την αποχώρηση των φίλων του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Ριζούπολης, η διοίκηση της ΠΑΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αδικαιολόγητης χρήσης βίας που παρατηρήθηκαν από πλευράς αστυνομίας τόσο εκτός γηπέδου, όσο και στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης.

Οι αρχές θα έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες και όχι να τους περιορίζουν με απαγορεύσεις μετακινήσεων, που εφαρμόζονται κατά το δοκούν και με διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε φίλαθλος.

Πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι ποδόσφαιρο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινό και ως εκ τούτου θεωρούμε αδικαιολόγητη την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και απαιτούμε ίση και δίκαιη μεταχείριση από τις αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι φίλοι του Δικέφαλου είχαν άψογη συμπεριφορά τόσο στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης, όπου παρακολούθησαν τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου, όσο και στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας όπου έχουν εκδράμει κατά την εφετινή περίοδο».