Της μόδας η Πολωνία!

Μέχρι τώρα, οι ομάδες προτιμούν για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία κάποια αθλητικά κέντρα της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας ή της Βόρειας Ιταλίας.

Άντε και κάποια της Βουλγαρίας, που είναι πιο οικονομικά και τα προτιμούσαν και παλιότερα οι ελληνικές ομάδες, όπως και κάποια κέντρα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Οι εποχές αλλάζουν και τώρα στην καθημερινότητά μας το καλοκαίρι θα μπει και η Πολωνία! Για πρώτη φορά δύο ελληνικές ομάδες έκλεισαν προπονητικά κέντρα στην Πολωνία για να κάνουν την προετοιμασία τους το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό και τον Πανθρακικό, ο οποίος έκλεισε ένα κέντρο κοντά στην Βαρσοβία.

Λόγω του Euro 2012, οι Πολωνοί βελτίωσαν τις εγκαταστάσεις τους και πλέον μπορούν, εκμεταλλευόμενοι και το μαλακό κλίμα το καλοκαίρι, να φιλοξενούν ομάδες από τον Νότο.

Αυτό θα μπορούσε να το κάνει κι η Ελλάδα τον χειμώνα, αν υπήρχαν σύγχρονες εγκαταστάσεις, σαν κι αυτές που θέλει να κατασκευάσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Προς το παρόν, οι ομάδες από τον Βορρά, για την χειμερινή τους προετοιμασία, προτιμούν στην πλειοψηφία τους την περιοχή της Ανδαλουσίας στη Νότια Ισπανία και την περιοχή του Μπελέκ στην Νότια Τουρκία, όπου υπάρχουν καλές ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία 5* και φυσικά καλό κλίμα και ομάδες για φιλικά.