Η…πρακτική του Ράφα Πέρεθ

Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα, όταν ακόμη ο Γκιγιέρμο Όγιος ήταν στην ακαδημία της Σαν Κριστομπάλ και ο Ράφα Πέρεθ, νεαρός ποδοσφαιριστής στην ηλικία των 14 ετών μάθαινε τα μυστικά του αθλήματος. Από τότε, κρατάει και η φιλία τους.

Άλλωστε αυτή ακριβώς η σχέση ήταν το γεγονός που προκάλεσε τη νέα συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτή τη φορά στην ομάδα της Καταλονίας, Tossa, αλλά και τις μετέπειτα κοινές τους παρουσίες στον Πανσερραϊκό, την Μπολιβάρ της Βολιβίας και την Ονσέ Κάλντας στην Κολομβία.

Μεταξύ τους, υπάρχει μια σχέση αλληλοεκτίμησης, καθώς οι σκέψεις τους για το ποδόσφαιρο είναι κοινές, κάτι που είναι ευδιάκριτο κυρίως φέτος στον Ηρακλή.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι μπορεί ο Ράφα Πέρεθ, να ήρθε στην Θεσσαλονίκη σαν βοηθός του Όγιος, αλλά λόγω του γραφειοκρατικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τελευταίος με την άδειά του, ο βοηθός που έχει επιλέξει να φέρει μαζί του, έχει καθίσει στον πάγκο σχεδόν στα μισά παιχνίδια της φετινής περιόδου, από τότε που οι “κυανόλευκοι” αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον Αργεντινό τεχνικό.

Ουσιαστικά δηλαδή, το αν θα καθίσει ή όχι ο Όγιος στον πάγκο, εναπόκειται καθαρά στις αποφάσεις των διαιτητών οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν ερμηνεύσει διαφορετικά τον κανονισμό διαφορετικά και άλλοι έχουν επιτρέψει στον έμπειρο προπονητή να καθοδηγήσει την ομάδα του, άλλοι πάλι όχι.

Πάντως, για να τα λέμε και όλα, ο Πέρεθ δεν τα πήγε κι άσχημα όποτε χρειάστηκε να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή, καθώς μέχρι σήμερα έχει κληθεί να καθίσει στον πάγκο έξι φορές και σ’ αυτές μετρά τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περίεργη περιπέτεια ξεκίνησε από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (νίκη), και συνεχίστηκε με τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο (νίκη), την Ζάκυνθο εκτός (ισοπαλία), τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ήττα), στα Γιαννιτσά (νίκη) και ουδείς γνωρίζει αν ολοκληρώθηκε χθες στην Δράμα (νίκη).