ΠΑΟΚ και Αιγινιακός. Τι ισχύει…

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με την ομάδα του Αιγινιακού ήρθε χθες ο Ζήσης Βρύζας, μετά τη συνάντησή του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Νιώπα και τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανικόλα.

Η συμφωνία θα προχωρήσει εφόσον εγκριθεί φυσικά από τον Ιβάν Σαββίδη και δώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πράσινο φως.

Σε ότι αφορά τα οφέλη του ΠΑΟΚ, είναι προφανές ότι χρειάζεται μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα λειτουργεί και ως προθάλαμος για κάποιους παίκτες, νέους ή από μεταγραφές, για να ετοιμάζονται να παίξουν σε υψηλό επίπεδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η ιστορία «Αιγινιακός και ΠΑΟΚ» είναι μία ιστορία, που ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από 10-12 μέρες και προχώρησε γρήγορα.

Τι προβλέπει αυτή η «κατ΄ αρχήν συμφωνία»;

Στον Ιβάν Σαββίδη, θα περάσει ο έλεγχος του 51% της ΠΑΕ Αιγινιακός, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

Η «υποχρέωση» που θα έχει ο ΠΑΟΚ θα είναι να επενδύσει τα χρήματα που θα έδινε για το πλειοψηφικό πακέτο, σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Αιγινιακός, εκτός του βασικού γηπέδου, έχει δύο βοηθητικά γήπεδα και στην περιοχή υπάρχει άφθονος χώρος για να δημιουργηθούν καλές αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα μείνουν φυσικά και στην περιοχή.

Η ιδιοκτησία του Αιγινιακού, έθεσε μόνο έναν όρο για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Να μην αλλάξει η ομάδα όνομα, έδρα και χρώματα.

Σε ότι αφορά την ΠΑΕ Αιγινιακός, είναι μία από τις λίγες «καθαρές» ΠΑΕ της FootballLeague, καθώς ουσιαστικά δεν έχει χρέη. Η ομάδα είναι πληρωμένη και απομένουν μόνο δύο μισθοί για να κλείσει η σεζόν.

Όπως είναι γνωστό, η άλλη επιλογή, που υπάρχει είναι η συνεργασία του ΠΑΟΚ με την Δόξα Δράμας, αλλά αυτή είναι μια δύσκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της Δράμας δεν έχει κλείσει και οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Σαββίδη.