Πόρτα από ΕΠΟ, πάει στο CAS

Αρνητική ήταν τελικά η απάντηση, που έφτασε στον ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ, στην επιστολή που είχε στείλει η ΠΑΕ προ ημερών στην Ομοσπονδία, από την οποία ζητούσε να αναγνωρίσει την αρμοδιότητα του CAS να δικάσει την επίμαχη υπόθεση και να αποφανθεί αν η αφαίρεση 3 βαθμών από τον ΠΑΟΚ ήταν σύννομη. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τη μάχη του στο CAS και απειλεί ακόμη και με ενεργοποίηση της ΦΙΦΑ.

Μόλις έφτασε η αρνητική απάντηση, ο ΠΑΟΚ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση :

«Οχυρωμένη» πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, και προσκολλημένη στην τήρηση του – μη εναρμονισμένου με τις προσταγές της FIFA – καταστατικού της,  η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΠΑΟΚ να αποδεχτεί την αρμοδιότητα του CAS για την σε τρίτο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης τιμωρίας του συλλόγου μας.

Η απάντηση της ΕΠΟ δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Αντιθέτως, αποδεικνύει έμπρακτα το εμφανέστατο φόβο του κ. Σαρρή και των συνεργατών του να κριθούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις τους από ένα πραγματικά ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Η, δε, επίκληση της αρχής της ισότητας από την ΕΠΟ θα μπορούσε να έχει υπόσταση αν πρώτα η ίδια δεν είχε φροντίσει να την καταργήσει με απροκάλυπτο τρόπο.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πρέπει να γνωρίζουν πως ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να μπει στο παιχνίδι των ανεπίσημων και ψευδών διαρροών που εφαρμόζει η ΕΠΟ κι ως στόχο έχουν να πλήξουν την αξιοπιστία του.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει επίσημα ν’ αναζητά τη δικαίωσή του και την αλλαγή των δεδομένων στο ελληνικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η συνέχεια στο CAS και στη FIFA.