Ρεχάγκελ: «Δαγκωτό Ζαγοράκης»!

Υπέρ της ελληνογερμανικής φιλίας, της Εθνικής Ομάδας και του… Θόδωρου Ζαγοράκη τάχθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ! Σε συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα μίλησε και ως πολιτικός ενόψει των αυριανών Ευρωεκλογών.

Ο 75χρονος προπονητής, που μιλάει σπάνια -όπερ σημαίνει ότι όσα λέει αποκτούν μεγαλύτερη αξία- παραμονή των Ευρωεκλογών στέλνει από το Εσεν, όπου κατοικεί με τη σύζυγο του, Μπεάτε, το δικό του μήνυμα για την Ελλάδα που τόσο αγάπησε. Αναφέρεται στην ύποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τις ένδοξες μέρες του.

«Ο Ζαγοράκης έχει δείξει πολύ καλές ιδιότητες. Είναι εύκολο να συνεργαστείς μαζί του. Ως αρχηγός της ομάδας έδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει ηγετικά και από τη στιγμή που ενδιαφέρεται για την πολιτική, έχει πλέον τον απαιτούμενο χρόνο για να δράσει, αλλά και τις ικανότητες για να πετύχει», επεσήμανε ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Εχω ενημερωθεί μέσω των ΜΜΕ για την προσπάθειά του. Εχω πολύ καλή γνώμη για εκείνον και τον εμπιστεύομαι. Του εύχομαι να έχει μια επιτυχημένη είσοδο στην πολιτική»

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο «Ζαγόρ» είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που κλήθηκε από τον Γερμανό προπονητή να καθίσει πλάι του στον πάγκο! Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2005, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ο Ρεχάγκελ φώναξε δίπλα του τον διεθνή μέσο και σχολίασαν την εξέλιξη του αγώνα και την τακτική. Εκείνη την περίοδο ο Ζαγοράκης είχε άδεια και πηγαινοερχόταν από τη Γερμανία («οικοδέσποινα» του Confederations Cup) στην Ιταλία (ήταν παίκτης της Μπολόνια) για να ενισχύσει τον ιταλικό σύλλογο στα μπαράζ με την Πάρμα.

Βέβαια, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Ρεχάγκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να αγωνιστούν με πάθος όπως άλλωστε κάνουν πάντοτε και να θυμούνται τις υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει στον ελληνικό αθλητισμό. Τα παιδιά πρέπει να μπουν στο γήπεδο με τη λογική ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά ότι μπορούν να κερδίσουν τα πάντα…»