Τελικά ο σεισμός που έγινε το μεσημέρι μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης είχε ένταση 6,3 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την κεντροανατολική Ελλάδα και φυσικά και στα τουρκικά παράλια και προκάλεσε υλικές ζημιές. Ήταν ευτύχημα που ο σεισμός είχε επίκεντρο σε θαλάσσια περιοχή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα…
Σύμφωνα με το thestival.gr “καταστροφές στα κτίρια προκάλεσε στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε στις 12:25 στο Βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των ελλήνων κατοίκων του νησιού. Ωστόσο, οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Στα Αγρίδια σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και σε ορισμένα έχουν καταρρεύσει σκεπές, τοίχοι και καμινάδες, ενώ ζημιές υπέστη και η εκκλησία. Το ίδιο σκηνικό κυριαρχεί και στο Γλυκύ, όπου κατέρρευσε ο νάρθηκας της εκκλησίας του Ευαγγελισμού”.
Το “Έθνος” αναφέρει ότι εκτός από υλικές ζημιές, μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν στην Λήμνο, όπως η περίπτωση ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος χτύπησε ελαφρά στο πόδι από μια ψευδοροφή, που έπεσε στο αεροδρόμιο του νησιού.
Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Κώστας Παπαζάχος ανέφερε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο σεισμό, προερχόμενο από ένα γνωστό ρήγμα που αποτελεί προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας, το οποίο είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1999 στη Νικομήδεια». Και ο κ. Παπαζάχος εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία στις επόμενες 48 ώρες.
Ζημιές υπήρξαν και στην αντίπερα όχθη, αφού ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή των Δαρδανελλίων και όλης της θάλασσας του Μαρμαρά. Στα Δαρδανέλλια καταγράφηκαν 105 τραυματίες, σύμφωνα με τούρκικα ΜΜΕ άλλοι 30 τραυματίες καταγράφηκαν στην Ίμβρο, που χτύπησαν προσπαθώντας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε και στην Κωνσταντινούπολη…