Βασιλειάδης για αναδιάρθρωση και… Μουντιάλ

Από τη Σύρο, όπου βρίσκεται, για το «LG AegeanBall Festival», o υπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε επί… παντός επιστητού.

Είπε…

Για το πλάνο της αναδιάρθρωσης της Super League: «Ελπίζω ότι θα περάσει. Θα υπάρχει η ελάχιστη λογική ώστε το ποδόσφαιρο θα είναι βιώσιμο. Η μπάλα δεν είναι σε εμάς, είναι στο γήπεδό τους πλέον».

Για το αν πλέον θα πρέπει να σκέφτεται όποιος κάνει επεισόδια πως δεν θα μπαίνει στο γήπεδο για καιρό: «Να το σκεφτεί πλέον. Είμαστε καλά των φυλακίσεων, δεν λύνουν τα προβλήματα. Θα αλλάξουμε το νομικό πλαίσιο και θα επιβάλλεται η μη είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους. Τα παιδιά αγαπάνε με τον λάθεις τρόπο την ομάδα τους κάτι θα τους στερήσουμε κάτι που αγαπάνε για να καταλάβουν το λάθος τους. Έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά, αλλά έχουμε πολλή δρόμο ακόμα».

Για τις κινήσεις του όσον αφορά το μπάσκετ: «Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία και με τη λίγκα. Από εκεί και πέρα σε διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές. Με καλή βούληση θα λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Για την προβολή του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League από την ΕΡΤ: «Ήταν πολύ μεγάλη κίνηση της ΕΡΤ να πάρει το πρωτάθλημα. Τα αθλήματα ξαναμπήκαν στο σπίτι του Έλληνα δωρεάν. Το μπάσκετ το αγάπησε ο κόσμος, ζήσαμε στιγμές προηγούμενων δεκαετιών. Είχε χαθεί αυτό και το κερδίσαμε. Και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το πρωτάθλημα θα μείνει στην ΕΡΤ για αρκετά χρόνια ακόμα».

Για το αν θα πάρει η Αγγλία το Μουντιάλ: «Νομίζω ότι φέτος φτάσαμε στον ημιτελικό. Είμαστε με αυτούς που φτιάξανε το προϊόν. Έχει μια καλή ομάδα η Αγγλία και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Μουντιάλ».