Το ιατρικό ανακοινωθέν…

Σήμερα το βράδυ, η Γενική Κλινική εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθένω για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Παναγιώτη Ποικιλίδη, και την κατάληξή του…

“Ιατρικό Ανακοινωθέν Γενική Κλινική – Euromedica

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης  στις 21/05/2014 μεταφέρθηκε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης σε βαριά κλινική κατάσταση. Μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκτεταμένου διαχωρισμού σε όλο το μήκος της θωρακικής και κοιλιακής αορτής. Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο σε συνθήκες κυκλοφορικής καταπληξίας (Shock) λόγω καρδιακού επιπωματισμού (αποτέλεσμα ενδοπερικαρδιακής αιμορραγίας) και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς, κατά την οποία έγινε αντικατάσταση της ανιούσης αορτής, του αορτικού τόξου και της ανώνυμης αρτηρίας. Η επέμβαση ήταν πολύωρη και εργώδης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μετεγχειρητικής ημέρας παρέμεινε σταθερός, αλλά κατά τα μεσάνυχτα εμφάνισε ραγδαία  επιδείνωση με υψηλό πυρετό (40-42 C), αγγειοπαράλυση και υπόταση ενδεικτικά εγκεφαλικής δυσλειτουργίας, η οποία και τεκμηριώθηκε με τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου. Επιστρατεύθηκε κάθε δυνατή θεραπευτική παρέμβαση, ωστόσο, παρά τις συνεχείς και έντονες προσπάθειες των Ιατρών, ο ασθενής κατέληξε την Παρασκευή 23/05/2014 και ώρα 22:45 μμ.

Οι θεράποντες Ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και η διοίκηση της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης – Euromedica εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη και στην μεγάλη αθλητική οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ.”