Προαναγγελία ανανέωσης για Μποχωρίδη

Ο Νίκος Λώτσος, εκπρόσωπος του Λευτέρη Μποχωρίδη, ουσιαστικά προανήγγειλε την ανανέωση της συνεργασίας του παίκτη με τον Άρη, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Βασίλη Καββαδά στη παρούσα φάση.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος παικτών μίλησε στο Yellow Radio 92,8:

Για την μεταγραφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό:

«Ο Αλεξάνδρος είναι παιδί του Άρη, αγαπάει την ομάδα, άσχετα που παίζει ο ίδιος γιατί το μπάσκετ είναι επαγγελματικό. Ο Άρης είναι σίγουρα στην καρδιά του και επειδή ξέρω τον Αλέξανδρο από μικρό παιδί, θεωρεί τον Άρη κάτι σπουδαίο και σημαντικό στην ζωή του. Πήγε στον Ολυμπιακό, είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι αυτόν, μια και θεωρώ ότι στην Μπαρτσελόνα τα πράγματα δεν πήγαν καλά αδίκως.

Μπλέχθηκε σε κάποιες συγκυρίες και νομίζω ότι αδικήθηκε, ο ίδιος αυτήν την φορά δεν ήταν σε τίποτα λάθος, ήταν σωστός σε όλα, στην συμπεριφορά του, στην απόδοσή του, στην δουλειά του, αλλά αδικήθηκε για λόγους που δεν θέλω να πω τώρα και αυτό θα φανεί τώρα που πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Πηγαίνει με τις ευλογίες του κ. Μπλατ και θα αποδείξει ότι είναι ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα στην Ευρώπη.

Για τον ρόλο του Μπλατ:

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του σίγουρα. Δεν χωρούσε να πάει κάπου, όπου ασχέτως των χρημάτων, να μην έχει το τέλειο περιβάλλον γι αυτόν. Τον ήθελε πολύ κι ενώ συζητούσαμε κι ο ίδιος ο Μπλατ μας μετέφερε ότι ακόμη περισσότερο πιστεύει σε αυτόν σε σχέση με την αρχική εικόνα που είχε και θα έχει τεράστια επιτυχία η μεταγραφή αυτή.

Για το αν υπήρχαν άλλες προτάσεις για τον Βεζένκοφ:

Υπήρχε αρχικά ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, αλλά επειδή ευθύς, θα σας πω ότι εκεί είναι ένα παιδί, ένα παιδί της οικογένειας του Άρη ο Μήτογλου, για τον οποίο οι Αρειανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι και έχει δουλέψει σκληρά, όσο ελάχιστοι. Δεν θα ήθελα λοιπόν να βρεθούν αυτά τα δυο παιδιά να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, να είναι ανταγωνιστές στην ίδια θέση. Θα ήταν άδικο και για τους δυο παίκτες. Αυτά λοιπόν τα δυο παιδιά του Άρη, έχουν την προοπτική και την ευκαιρία να παίξουν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θα δείξουν στην πράξη ότι αποτελεί δυο από τα πιο σπουδαία φόργουορντς στην Ευρώπη και ίσως και παραπάνω.

Για την οικογένεια του Άρη που μελαγχολεί βλέποντας τα δικά της παιδιά σε άλλες ομάδες:

Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο για τους Αρειανούς, αλλά θα πρέπει να είναι υπερήφανοι, γιατί ο Άρης παραμένει ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας του μπάσκετ.

Για το αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν στην υπόθεση Μήτογλου και Άρη:

«Στις υποθέσεις Βεζένκοφ και Μποχωρίδη, ο Άρης ανταμείφθηκε αρκετά καλά, τηρουμένων των αναλογιών. Στην υπόθεση Μήτογλου μεσολάβησε η τριετία του στο κολλεγιακό πρωτάθλημα και πανεπιστήμιο και βάσει κανονισμών δεν χωρούσε να ανταμειφθεί ο Άρης. Δεν μπορείς λοιπόν να πεις σε έναν σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός να πληρώσει, όταν βάσει κανονισμών δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν είναι υποχρεωμένος. Άσχετα ότι δεν θα μας ενοχλούσε να ανταμειφθεί ο Άρης, αλλά δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να πληρώσει, ενώ δεν υποχρεούται και τον ευνοούν οι κανονισμοί. Αν ο Μήτογλου αποφάσιζε να επιστρέφει στα δυο χρόνια, τότε ο Άρης θα είχε δικαίωμα να πάρει χρήματα και θα είχε ωφέλεια από την μεταγραφή του. Αποφάσισε να έρθει στα τρία χρόνια, όχι από κάποια σκοπιμότητα, αλλά γιατί τότε υπήρξε η συγκυρία. Αν θα θυμάστε μια άλλη υπόθεση, όπως αυτή του Παπαπέτρου, ο οποίος ήρθε στον έναν χρόνο, χωρίς πάντως να έχει δέσμευση από κάποιον σύλλογο, γιατί έφυγε ο Παπανικολάου. Είναι θέμα συγκυριών δηλαδή.

Για την εγγύηση των 50.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλλει στον Άρη η πλευρά του παίκτη:

Ότι έπρεπε να έχει πληρωθεί, έχει πληρωθεί, οπότε δεν τίθεται θέμα να υπάρχει οφειλή.

Για την μεταγραφή του Παπαπέτρου που τάραξε τα νερά:

Συμβαίνει όταν γίνεται μια τέτοια μετακίνηση από έναν μεγάλο σύλλογο σε έναν άλλο μέσα στην χώρα να γίνεται συζήτηση. Ήταν μετακίνηση τακτικής, γιατί νομίζω ταιριάζει πιο καλά με τον Θανάση Αντετοκούνμπο τον οποίο εκπροσωπώ επίσης, σε σχέση με τον Παπανικολάου. Οι δυο μαζί θα βγάλουν καλύτερα συνεργαζομένοι και θα είναι καλύτερα γι όλους, ακόμη και για τον Παπανικολάου, ο οποίος δεν είναι πελάτης μου. Όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να προχωρήσουν όσο μπορούν. Το ελληνικό μπάσκετ έχει την ευλογία να έχει όλα αυτά τα παιδιά, μια χώρα 11.000.000 να έχει τόσο ταλέντο και τόσα ανταγωνιστικά παιδιά, θα έχει και μια εθνική ισχυρή και για πολλά χρόνια.

Για την υπόθεση Μποχωρίδη και τον Άρη:

Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γουλιέλμο την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, μια πραγματική καλή συνάντηση, δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο, είχε καλή διάθεση και σοβαρή αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κατόπιν αυτής μας έγινε πρόταση για τα οφειλόμενα και είχαμε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε οριστικά χθες. Από κει και πέρα θα ξεκινήσουμε συζητήσεις με τον Βαγγέλη Αγγέλου για το αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να έχουμε συμφωνία για την επόμενη χρονιά. Σε ότι αφορά το προπονητικό ο Άρης μας καλύπτει. Ο Λευτέρης είναι ένα νέο παιδί με ανάλογο ταλέντο με τους προηγούμενους που αναφέραμε και θέλει να προχωρήσει. Σε ότι αφορά το χρηματικό θα έρθουν τα χρήματα κάποια στιγμή, αλλά στο προπονητικό, ο Άρης με τον Αγγέλου προπονητή με καλύπτει, όπως καλύπτει και τον Μποχωρίδη.

Για το αν έδωσαν τα χέρια με τον Άρη:

Όχι, δεν δώσαμε τα χέρια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε και το οικονομικό, ενώ μας καλύπτει σίγουρα το προπονητικό. Εάν ο Άρης κάνει μια προσπάθεια και πλησιάσει τις προτάσεις που μας κάνουν άλλες ομάδες, τότε πραγματικά θα κοιτάξουμε να δώσουμε προβάδισμα στον Άρη. Θα είναι ηθική υποχρέωση μας να του το δώσουμε, εάν είναι κοντά. Εάν δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους τότε θα κοιτάξουμε άλλες λύσεις. Εκείνο πάντως που τιμάει τον κ. Γουλιέλμο είναι ότι δεσμεύτηκε για το παλιό χρέος και την συμφωνία του συμβιβασμού χωρίς να βάλει στο τραπέζι το νέο συμβόλαιο και την νέα συμφωνία. Είναι αρχή μου ότι εάν έβαζε προϋπόθεση για τον διακανονισμό μια νέα συμφωνία, τότε θα έληγε εκεί η συζήτηση και θα αποχωρούσαμε. Ακόμη κι αν χάναμε λεφτά, γιατί δεν θα ήταν ηθικό. Τη στάση αυτή του κ. Γουλιέλμου την εκτιμούμε και λέμε ότι εντάξει για τον Άρη δεν είναι ανάγκη να δώσει στο οικονομικό σκέλος, ότι δώσει κάποιος άλλος σύλλογος.

Για τα οφειλόμενα στον Μποχωρίδη:

Δεν θέλω να πω νούμερα. Θα πω μόνο ότι και ο Άρης έχει κάνει μια σοβαρή πρόταση και ο Λευτέρης μια σημαντική υποχώρηση.

Για το πότε θα κλείσει το θέμα Μποχωρίδη και τα ποσοστά παραμονής:

Δεν θέλουμε να τραβήξει χρονικά η υπόθεση και για τις δυο πλευρές. Θα θέλαμε να τελειώσει αυτό το θέμα μέχρι την επόμενη βδομάδα, προκειμένου και ο Λευτέρης που δουλεύει σκληρά για την πρόοδο του, να είναι απελευθερωμένος και να μην έχει το άγχος που θα πάει στο μέλλον. Παράδειγμα, ο Βεζένκοφ μόλις έκλεισε η μεταγραφή του, από το Ορλάντο που είναι μας είπε ότι έκανε τις καλύτερες προπονήσεις και νιώθει πολύ καλύτερα. Ψυχολογικά να είναι όλοι ήσυχοι. Είμαι αισιόδοξος για συμφωνία, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα.

Για την υπόθεση Καββαδά και τον Άρη:

Δεν ισχύει θέμα επιστροφής του στον Άρη. Ξέρουμε το ενδιαφέρον του Άρη, αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να ευχαριστήσω εδώ τον κόσμο της ομάδας. Είναι περίπτωση πολύ δύσκολη, το ποσό που του οφείλεται είναι πολύ μεγάλο, η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Καββαδάς είναι ένας διαφορετικός αθλητής. Ήρθε να παίξει στην Θεσσαλονίκη, τα πράγματα δεν πήγαν καλά, σαφώς έχει καλά συναισθήματα προς την ομάδα, αλλά δεν είναι όπως η περίπτωση Μποχωρίδη που μπορεί να κάνει κάποιες σοβαρές υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί άκρη. Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του. Μάλιστα είναι δύσκολο σήμερα και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και στο οικονομικό. Είναι αγκάθι για τον Άρη. Είναι διατεθειμένος να κάνει μια υποχώρηση, αλλά μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν βλέπω σημείο επαφής για τις διαφορές. Υπάρχει μια πρόταση, αλλά η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.