“Δώσε θάρρος στο χωριάτη…”

Οι τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες του ΠΑΟΚ δεν κόστισαν μόνο σε βαθμούς, αλλά ενόψει των πλέι οφ, αναπτέρωσαν το ηθικό των πιθανών αντιπάλων του. Από το +12 και +13 που βρισκόταν ο “Δικέφαλος” τώρα είναι στο +2 από τον Ατρόμητο, στο +5 από τον Παναθηναϊκό και στο +6 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Στάικος Βεργέτης θεωρεί ότι όλοι μπορούν να νικήσουν τον ΠΑΟΚ βάσει και της εικόνας του το τελευταίο διάστημα.  «Όσο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τα αρνητικά αποτελέσματα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση των αντιπάλων του», είπε σήμερα ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. Είναι αυτό που λέμε, “δώσε θάρρος στο χωριάτη, να…”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του  προπονητή του Αστέρα Τρίπολης στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για τη νίκη της ομάδας του: «Είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οι στόπερ μας Ζησόπουλος και Γκοϊάν έκαναν ένα φανταστικό παιχνίδι και ήταν αυτό που μας κράτησε ζωντανούς. Φυσικά υπήρξε και ο παράγων τύχη σε ό,τι αφορά τον τρόπο που μπήκαν τα γκολ. Όμως την τύχη την κυνηγήσαμε εμείς και γι? αυτό μας χαμογέλασε. Το παιχνίδι ήταν μέτριο γιατί δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των ομάδων. Εκεί οφείλονται και τα πολλά λάθη. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν πολύ την άμυνά τους με αποτέλεσμα να μην αφήνουν πολλούς κενούς χώρους και από αυτό το γεγονός προήλθαν τα λάθη».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Με εξέπληξε όταν έμαθα την αποστολή του που έλειπαν αρκετοί βασικοί παίκτες. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο, γιατί πρόκειται για παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Νάτχο είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής που μπορεί να αξιοποιήσει τους επιθετικούς, ο Ινσουαράλδε είναι ένας αξιόμαχος και πολύ καταρτισμένος στόπερ, καλός καταρτισμένος, ενώ ο Μαντούρο έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμη καθώς υπολείπεται σε φυσική κατάσταση Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε χθες ο ΠΑΟΚ. Είχε κίνηση, χρησιμοποιούσε τις πλευρές του και έδειξε πως μπορεί να περπατήσει. Σε πολλά σημεία του αγώνα μας δυσκόλεψε ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Δεν υπήρξε κάποιο άξιο αναφοράς κακό κείμενο από πλευράς ΠΑΟΚ».

Για την μάχη της 2ης θέσης: «Υπάρχουν εννέα αγώνες ακόμη. Είναι πολλά τα παιχνίδια, διεκδικούνται 27 βαθμοί. Είναι τέτοια η κατάσταση που όλες οι ομάδες πρέπει να ξεχνούν την κάθε Κυριακή και να ασχολούνται με τον επόμενο αγώνα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση για την τελική έκβαση της μάχης. Όσο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τα αρνητικά αποτελέσματα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση των αντιπάλων του».