Η αλήθεια για Μαουρίσιο!

Αναστάτωση προκάλεσε στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, η είδηση για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ζοσέ Μαουρίσιο.

Η πληροφορία έγινε γνωστή στην Τούμπα με τους επιτελείς του Δικεφάλου να δηλώνουν άγνοια για επίσημο ή φιλολογικό ενδιαφέρον αναφορικά με τον Βραζιλιάνο.

Χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τόνισε στο INPAOK: «Δεν έχουμε απολύτως τίποτα για τον Μαουρίσιο. Δεν μας ενόχλησε καμία ομάδα ούτε με επίσημη πρόταση, ούτε με ανεπίσημη. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη αλλά πρόταση δεν υπάρχει. Και στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον για τον Ζοσέ και είναι λογικό δεδομένης της αξίας του».

Σε ερώτηση για το πως θα αντιδρούσε ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που έφθανε στην Τούμπα επίσημη πρόταση και ο παίκτης εξέφραζε την επιθυμία να προχωρήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του, απάντησε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά. Αν υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις θα τις εξετάσουμε σε συνεργασία με τον παίκτη και τον προπονητή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι με την Βασιλεία και η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει θέμα για να συζητήσουμε».

Υπάρχει καπνός για Μαουρίσιο

Η εγκυρότητα της άποψης που κατέθεσε στο IINPAOK το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνεται και από τους εκπροσώπους του παίκτη που επισημαίνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μαουρίσιο αλλά όχι πρόταση στον Δικέφαλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ομάδα που παρακολουθεί τον βραζιλιάνο, προτίθεται να καταθέσει πρόταση ύψους 3.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση του παίκτη ενώ -σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους του παίκτη- η πρόταση στον Μαουρίσιο θα φτάνει τα 7.500.000 ευρώ για συμβόλαιο 3 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι προτίθενται να του δώσουν ετησίως 2.500.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα δρομολογηθεί -αν τελικά υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον από τους Άραβες- μετά τη ρεβάνς της Ελβετίας.

Εφόσον όντως κατατεθούν προτάσεις στον παίκτη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ζήτημα θα συζητηθεί σε επίπεδο προέδρου και προπονητή λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν την επιθυμία που θα εκφράσει ο παίκτης.

Το θέμα δεν είναι απλό και εύκολο όπως η περίπτωση Κάμπος. Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να αποφασίσει πως δεν επιθυμεί να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Τζάλμα και αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση των Τούρκων για την παραχώρηση του.

Ο Μαουρίσιο θεωρείται και είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της 11αδας του Δικεφάλου και σε περίπτωση που δελεαστεί από την προσφορά των Αράβων -αν κι εφόσον κατατεθεί με τα νούμερα που αναφέρουν οι εκπρόσωποι του παίκτη- δεν αποκλείεται να ανοίξει συζήτηση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επέκταση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές.

Το INPAOK παρουσιάζει όλες τις πτυχές του θέματος για να έχετε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει και ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις με τον βραζιλιάνο. Πιθανή αποχώρηση του θα δημιουργήσει κενό στην ομάδα καθώς ακόμα κι αν αντικατασταθεί με παίκτη ίδιας ή μεγαλύτερης αξίας, θα χρειαστεί χρόνος για να βρει την ισορροπία της η ομάδα.

πηγή:inpaok.com