«Ρώσοι και ελληνική εταιρεία»

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας. Από την τραγική οικονομική κατάσταση στον ΑΣ, μέχρι και τις επαφές που κάνει ο ίδιος για λύση επενδυτικού χαρακτήρα. Ιδιαίτερα για το τελευταίο αναφέρθηκε σε τρεις προοπτικές που υπάρχουν.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε στον ερασιτέχνη όταν τον ανέλαβε: «Δεν υπήρχαν υπάλληλοι, αφού ήταν σε επίσχεση. Οχι τρεις, όπως είχε ειπωθεί στη γ.σ., αλλά πέντε. Δεν είχε γίνει το παραμικρό από την προηγούμενη διοίκηση όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα. Το κολυμβητήριο κλειστό, το αέριο κομμένο. Καθίσματα δεν υπήρχαν για να συνεδριάσει το δ.σ., τα 15, δηλαδή, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Επίσης, βρήκαμε να έχουν πολύ μεγαλύτερες οφειλές σε εφορία του Α.Σ.. σε εφορία του ΤΑΠ, ΙΚΑ και, επίσης, οι βεβαιώσεις χρεών ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στη συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές 6.900.000. Αυτό δεν ευσταθεί, οι οφειλές προς την εφορία είναι βεβαιωμένες και είναι τη τάξης που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και για το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε 8.500.000, για να υπαχθούμε σε ευεργετική διάταξη νόμου, γιατί δεν ευσταθεί αυτή η οφειλή, απλά υπάρχουν πρόστιμα. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση για να υπαχθούμε σε νόμο αντί 12 εκ. από κώδικα φορολογικών στοιχείων. Περιμένουμε, επίσης, να ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το τρίτο κομμάτι, για να δούμε τι προκύπτει και από εκεί».

Σε ό,τι αφορά στις ενέργειες της δικής του διοίκησης είπε: «Το πρώτο ήταν να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, γιατί είναι μια πηγή εσόδων, για να μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε στα έξοδα των αγωνιστικών τμημάτων, κυρίως. Επίσης στη θύρα 3, κάναμε το παγοδρόμιο, όπου ειπώθηκαν πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μέχρι τον Οκτώβρη, πλήρωνε το τμήμα χόκεϊ, που πρωταγωνιστεί, 50 ευρώ σε κάθε προπόνηση στο Ωραιόκαστρο. Κέρδος 10.000 ευρώ, μίσθωμα που θ΄ αποδώσει 20.000 ευρώ στον Α.Σ. και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακαδημίες. Φέτος δεν έγινε έγκυρα, γιατί στις 2/10 γίναμε διοίκηση, δεν ήμασταν έτοιμοι τα Χριστούγεννα, αλλά την Πρωτοχρονιά.

Το τμήμα πάλης ήταν σ΄ ένα χώρο, που μέσα στο ταπί, υπήρχε κολόνα, με αποτέλεσμα να μην προπονούνται, όπως θα έπρεπε. Σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ, δημιουργήθηκε ένας χώρος αντάξιος της ιστορίας μας. Σήμερα ενημερώθηκα ότι προκρίθηκε αθλητής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το τμήμα kick boxing ήταν σε χώρο χωρίς αποδυτήριο, τουαλέτες και γραφεία, για να εγγραφούν και να γίνουν μέλη νέα παιδιά σε άθλημα που είναι ενδιαφέρον. Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος και νέος ο χώρος για το kick boxing».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει για εξεύρεση λύσης στο οικονομικό κομμάτι κάνοντας λόγο για τρεις προοπτικές. Καταρχήν ο Γιώτας, ανακοίνωσε ενδιαφέρον ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας με τζίρο οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μπορεί να διαθέσει άμεσα για την ΠΑΕ ένα με δυο εκατομμύρια ευρώ και το όνομά της θα το ανακοινώσει στη ΓΣ του ΑΣ την προσεχή Τετάρτη. Μίλησε επίσης για ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε την επαφή με τον Ρώσο μεγιστάνα, με τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Από χθες υπάρχει πλέον εταιρεία των 8 εκ. ευρώ η οποία είναι διατεθειμένη από χθες να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκ. ευρώ άμεσα, από… χθες. Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, αρειανάρες, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου. Γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις και ελπίζουμε να προχωρήσει». Σημειώνεται πως ο Γιώτας άφησε να εννοηθεί πως εμπλοκή της εταιρείας θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση της Γ’ εθνικής, ενώ το όνομα θα ανακοινωθεί στην γενική συνέλευση του ερασιτέχνη.

Οσο για τους Ρώσους, ξεκαθάρισε πως ενδιαφέρονται και για την εμπορική εκμετάλλευση του «Κλεάνθης Βικελίδης»αποκαλύπτοντας πως σαν ερασιτέχνης βρίσκεται σε επαφές με την ηγεσία όμορου με τη Θεσσαλονίκη, Δήμου για την περίπτωση ανταλλαγής έκτασης με το «Βικελίδης» προκειμένου να χτιστεί ένα νέο γήπεδο για τον Άρη, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και μάλιστα ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον Δήμαρχο (επανεξελέγη), Ιγνάτιο Καϊτετζίδη.