Το βιογραφικό του Τόσκα (videos)

Ο Αλίν Τόσκα είναι 26χρονος αριστερός μπακ της Ρεάλ Μπέτις και γεννήθηκε  στις 14 Μαρτίου του 1992 στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας.

Ο Τόσκα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας όμως με την ίδια ευχέρεια μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας, στοιχείο θετικό για έναν προπονητή που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Τόσκα ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην χώρα του με τη φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου και μετά από μια σειρά δανεισμών σε μικρότερες ομάδες κατέληξε το 2013 στην Βιτορούλ όταν και μέτρησε 56 εμφανίσεις, όντα ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας εκείνη τη χρονιά. Το επόμενο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή και πάλι για την Στεάου Βουκουρεστίου η οποία τον απέκτησε έναντι 600 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα με την Στεάουα κατάφερε να πανηγυρίσει και το ντάμπλ της σεζόν 2014-2015 την χρονιά που εκτόξευσε την ποδοσφαιρική καριέρα του αναγκάζοντας την Ρεάλ Μπέτις να βγάλει από τα ταμεία της 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Στην Ισπανία μέτρησε 46 συμμετοχές, ωστόσο δεν έκατσε για αρκετό χρόνο και το χειμώνα της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε στην Ιταλική Μπενβενέτο όπου είχε 13 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=dKY5Ph67K3A