«Να ζήσουμε το όνειρο των ομίλων…»

Ο Δημήτρης Πέλκας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Σπαρτάκ Μόσχας. Στάθηκε στα στοιχεία που θα κρίνουν την πρόκριση, τόνισε ότι όνειρο και στόχος της ομάδας είναι οι όμιλοι του Champions League, ενώ μίλησε και για τον εαυτό του.

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: «Από κάθε παιχνίδι έχω μάθει να κερδίζω και να μαθαίνω πολλά πράγματα. Με Βασιλεία τα πρώτα ματς της σεζόν φανήκαμε έτοιμη, την ίδια χημεία σταθήκαμε πολύ καλά και στα δύο ματς και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην διοργάνωση. Να πλησιάσουμε στον στόχο μας που είναι η είσοδος στους ομίλους»

Για το αν αισθάνονται πιο έτοιμοι λόγω της εμφατικής πρόκρισης επί της Βασιλείας: «Όσο κερδίζεις ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή ου. Σημαντικό να κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Να είμαστε έτοιμοι για τις συνθήκες και να μπούμε να κερδίσουμε. Σο μυαλό μας είναι μόνο το αυριανό ματς με την Σπαρτάκ».

Για το αν έχει φύγει το άγχος επειδή ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε ομίλους, ούτως ή άλλως: «Μετά τον περσινό αποκλεισμό στόχος μας καθαρά φέτος να παίξουμε Ευρώπη. Κοιτάμε όμως το αυριανό ματς. Έχουμε θέσει έναν στόχο να μπούμε στου ομίλους. Μπορούμε να το ζήσουμε. Αλλά θέλω να βλέπω αγώνα με τον αγώνα και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Η επιστροφή μας δίνει χαρά, θα έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια και μας αρέσει πολύ αυτό εμάς τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν βλέπει το επόμενο ζευγάρι: «Όχι. Σαν στόχο έχουμε την Σπαρτάκ Μόσχας. Καθαρά συγκεντρωμένοι. Θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στη δουλειά μας, να βγάλουμε αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Όλα θα κριθούν στην λεπτομέρειες. Για το επόμενο ζευγάρι έχουμε ακόμη».

Μία σύγκριση της Βασιλείας με την Σπαρτάκ: «Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι απ’ ότι τα προηγούμενα παιχνίδια. Όσο προχωράς ανεβαίνει το επίπεδο. Με τη Βασιλεία περάσαμε γιατί εμείς ήμασταν καλύτεροι. Η Βασιλεία ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές. Αύριο θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουμε περισσότερη βάση σε αυτές».

Για το τι θα πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο: «Δεν ξέρουμε πως θα είναι η ενδεκάδα. Θα το αποφασίσει ο προπονητής. Αισθάνομαι πανέτοιμος. Αν παίξω, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά είναι θέμα του προπονητή, αυτός θα μου δώσει οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνω».

Πόσο έτοιμος σε σχέση με την Σπαρτάκ: «Έχουμε παίξει τους ίδιους αγώνες, ίδιος βαθμός ετοιμότητας. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παραπάνω από το 100% στον αγωνιστικό χώρο για να περάσουμε μέσα στο γήπεδο».

Για το περιβραχιόνιο κι αν παίζει και για τον Βιεϊρίνια: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά. Αλλά να διατηρηθείς και να μείνεις. Από μικρό παιδί είχα όνειρο το Νο10 και το περιβραχιόνιο. Θα κάνω τα πάντα για να αποδεικνύω κάθε φορά ότι αξίζω να το φοράω. Όλη η ομάδα παίζει και για τον Αντρε. Όλοι για όλους και το δείχνουμε καθημερινά».