Σέντρα στο πρωτάθλημα: Τα τηλεοπτικά του Άρη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση με τους Παναθηναϊκό, Άρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία όπου συμφωνήθηκε οι εντός έδρας αγώνες των επτά συγκεκριμένων ομάδων να μεταδίδονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και την κρατική τηλεόραση.

Στην επαφή που είχαν οι δύο πλευρές και ολοκληρώθηκε μετά τις 13:30 υπήρξε ταύτιση απόψεων και το συμβόλαιο που προτάθηκε είναι διετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμα χρόνια, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης και της ενδεχόμενης παρουσίας 12 ομάδων από την σεζόν 2020-21.

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας για κάθε έτος έχει οριστεί στα 17 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά με βάσει το brand name της καθεμιάς ενώ υπάρχει πρόβλεψη μπόνους σε περίπτωση που υπάρχει αξιοπιστία στις πληρωμές, χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών, εξάλειψη της βίας και άλλες ενέργεις προς αναβάθμιση του προϊόντος.

Επόμενο στάδιο είναι η υπογραφή του απαραίτητου προσυμφώνο μέχρι την Πέμπτη το πρωί ώστε να υπάρχει κανονικά η κλήρωση την ίδια (9/8) ημέρα ούτως ώστε να έχουμε κανονικά σε σέντρα στο νέο πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο τρόπος που θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Super League από 16 σε 14.