“Χαρά και ικανοποίηση για τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”

Αποκλειστική συνέντευξη στο ThesSports.gr παραχώρησαν οι δύο αθλήτριες ιστιοπλοΐας που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, Μαρία Μπόζη Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.

Αναλυτικά όσα μας είπαν:

Για την πρόσκριση στους τελικούς του Τόκιο:

“Είμαστε πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενες που εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή της χώρας μας στους ΟΑ του 2020. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και απαιτητικός, με δύσκολες καιρικές συνθήκες και όλα τα πληρώματα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα. Παρά το κακό μας ξεκίνημα καταφέραμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και στον απαιτητικό στόλο και μέρα με τη μέρα βελτιώναμε την απόδοσή μας. Το γεγονός ότι κατακτήσαμε ένα από τα οκτώ πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας γεμίζει χαρά, ικανοποίηση αλλά και όρεξη για περισσότερη δουλειά!”

Δεδομένου το “μικρό” της ηλικίας τους, τι άλλο να περιμένουμε από τις ίδιες:

“Πράγματι είμαστε αρκετά μικρές συγκριτικά με τα έμπειρα πληρώματα της κατηγορίας. Ουσιαστικά φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που αγωνιστήκαμε αποκλειστικά στην κατηγορία των γυναικών και καταφέραμε σιγά σιγά μαζί με τον προπονητή μας, Μηλαίο Μιχάλη, να σταθεροποιηθούμε στη δεκάδα. Η πρόκριση της χώρας μας για τους ΟΑ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί την αφετηρία μίας διαφορετικής περιόδου, δηλαδή της προετοιμασίας μας για τους Αγώνες. Είμαστε αισιόδοξες πως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια και με την απαραίτητη υποστήριξη μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να διεκδικήσουμε διακρίσεις και στην κατηγορία των γυναικών.”

Για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεται προσωπική ζωή και πρωταθλητισμός μαζί με τις σπουδές:

“Σίγουρα ο πρωταθλητισμός απαιτεί αρκετές θυσίες και πολλά άλλα πράγματα μένουν πίσω. Ωστόσο και οι δύο πιστεύουμε πως εφόσον υπάρχει θέληση και διάθεση όλα μπορούν να συνδυαστούν και δεν χρειάζεται να παραγκωνιστούν όλα τα υπόλοιπα. Η Μαρία είναι φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ και η Ραφαηλίνα στο Παιδαγωγικό το ΑΠΘ και με λίγο «τρέξιμο» καταφέρνουμε να τα βγάζουμε πέρα και με τα δύο. Με σωστό προγραμματισμό και όρεξη υπάρχει χρόνος για όλα, προπόνηση, σχολή, φίλοι παρέες κοκ”

Για το που θα θέλανε να πουν το μεγάλο τους ευχαριστώ:

“Είναι τόσα πολλά τα άτομα που μας βοηθάνε και μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια, ξεκινώντας από τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, τον όμιλό μας (Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης), την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και φυσικά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας με την βοήθεια των οποίων καταφέραμε να προετοιμαστούμε σωστά για το συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμη, ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε στου Ολυμπιονίκες του Ρίο Μάντη-Καγιαλή, πλάι στους οποίους προπονούμαστε από το Σεπτέμβριο και οι γνώσεις τους σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του προπονητή μας, μας βοήθησαν να εξελιχθούμε τόσο γρήγορα. Νιώθουμε πραγματικά τεράστια ευγνωμοσύνη προς όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν σε εμάς και είναι χαρά μας να έχουμε τέτοια άτομα στην ομάδα μας.”

(Με τον προπονητή τους Μιχάλης Μηλαίος)

Ενώ στο τέλος δεν παρέλειψαν να στείλουν το μήνυμα τους στον κόσμο της Ελλάδας τονίζοντας:

“Θα θέλαμε η επιτυχία αυτή να είναι το έναυσμα για να ασχοληθούν ακόμη περισσότερα παιδιά, νέοι και κυρίως κοπέλες με τον αθλητισμό και πόσο μάλιστα με την ιστιοπλοΐα. Η χώρα μας είναι ευλογημένη και έχουμε την τύχη να περιτριγυριζόμαστε από φύση και θάλασσα, στοιχεία τα οποία πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε και η ενασχόληση με τέτοια αθλήματα δημιουργεί τέτοιες σχέσεις. Μέσα από την σκληρή προσπάθεια, τη συλλογική-ομαδική δουλειά, την αφοσίωση και τη θέληση μπορούμε να πετύχουμε πολλά και είναι σίγουρο πως αξίζει να κυνηγάμε τα όνειρά μας!”

Καλή επιτυχία κοριτσάρες μας…