Σταθερά 5ος ο Ζαγοράκης, αλλά…

Σταθερά στην 5η θέση, τελευταία εκλόγιμη για τη ΝΔ, βρίσκεται ο Θόδωρος Ζαγοράκης με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να έχει φτάσει στο 40,77% και τη διαφορά που τον χωρίζει από την 6η Νίκη Τζαβέλλα να είναι αυτή την στιγμή στους 5.990 σταυρούς.

Η διαφορά ακόμη και τώρα μπορεί να μοιάζει ασφαλής για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά αρχίζει να… μυρίζει ντέρμπι! Ο Ζαγοράκης το μεσημέρι της Δευτέρας είχε διαφορά 11.000 σταυρών, το απόγευμα της ίδιας μέρας η Τζαβέλλα μείωσε στους 6.250, την Τρίτη ο 5ος στη λίστα των Ευρωβουλευτών πήρε «αέρα» 8.000 σταυρών και τώρα η διαφορά έπεσε κάτω από τους 6.000 σταυρούς.

Όλα δείχνουν πως η ενσωμάτωση στο εκλογικό σώμα τμημάτων από την Αττική παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυξομείωση της απόστασης που χωρίζει τον Θόδωρο Ζαγοράκη από την Νίκη Τζαβέλλα και θα πρέπει να περιμένουμε λογικά μέχρι και την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της σταυροδοσίας.

Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι της ΝΔ (Βόζεμπεργκ, Σπυράκη, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος) δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αφού φαίνεται πως «πήγαν πακέτο», με τη διαφορά τους από τον 5ο Ζαγοράκη να είναι κοντά στους 30.000 σταυρούς.

«Ντέρμπι» έχουμε και στον ΣΥΡΙΖΑ για την 6η θέση, όπου προηγείται ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος με 64.622 σταυρούς, αλλά ο 7ος Νίκος Χουντής απέχει μόλις 342 σταυρούς.

Ανατροπή είχαμε στο κόμμα της Ελιάς με τον Παντελή Καψή να περνάει στην πρώτη θέση με 46.078 σταυρούς, την Εύα Καϊλή να είναι δεύτερη με 45.303 και αυτή που κερδίζει, αλλά τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι 3ος και να απέχει από την κ. Καϊλή μόλις 426 σταυρούς.

Μάχη γίνεται και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, που εκλέγουν έναν Ευρωβουλευτή. Αυτή την στιγμή την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο κερδίζει ο Νότης Μαριάς με 17.353, αλλά ακολουθεί σε πολύ μικρή απόσταση ο Γιώργος Ρωμανιάς με 17.025.