ΟΑΣΘ: Πέταξαν άστεγο με τη βία έξω από το λεωφορείο (vid)

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση του Οργανισμού

Ο ΟΑΣΘ απαντώντας στο περιστατικό που σημειώθηκε στο λεωφορείο με τον άστεγο και τους άνδρες ασφαλείας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. μετά τη δημοσιοποίηση βιντεοσκοπημένου υλικού, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης ασκούν βία σε βάρος επιβάτη, ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Οργανισμός, σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος με συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές που είχαν αμαυρώσει στο παρελθόν την εικόνα του Ο.Α.Σ.Θ. και οι οποίες δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με τη φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται προκύπτει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν άστεγος και «δεν αναζητούσε καταφύγιο στο λεωφορείο για να προφυλαχθεί από τη ζέστη», όπως δημοσιεύτηκε. Μάλιστα φέρεται να δημιούργησε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του σε επιβάτες λεωφορείου άλλης γραμμής, περιστατικό για το οποίο τελικά επιλήφθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. διαβεβαιώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συμφιλίωση αλλά και την απρόσκοπτη συνεργασία του επιβατικού κοινού με τους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Στη Θεσσαλονίκη αρμόζει ένα άλλο επίπεδο πολιτισμού και η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βαδίζει σταθερά και αταλάντευτα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Πάντως να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό «βίας» σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εκτυλιχτεί ακραίες καταστάσεις εντός των οχημάτων ανάμεσα σε επιβάτες και ελεγκτές/άνδρες ασφαλείας.

Το παραπάνω βίντεο, είναι ακόμη μία «τροφή» για τους Θεσσαλονικείς που επιθυμούν συνεχώς την βελτίωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: tilestwra.com