Παραιτήθηκε ο Κουβέλης

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης. Ο 65χρονος δικηγόρος στο επάγγελμα, που ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από το 2010, ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά την καθίζηση που έπαθε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, λαμβάνοντας μόλις το 1,20%.

Ο Φώτης Κούβελης πλήρωσε την επιλογή του να συμμαχήσει με την μνημονιακή κυβέρνηση, προσδίδοντάς της κι έναν αριστερό μανδύα, και “τσαλάκωσε” την πολιτική του διαδρομή και υστεροφημία.

Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής :

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος , να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».