«Το μπάσκετ είναι ανοιχτό βιβλίο»

Αύριο το απόγευμα ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία στο κλειστό της Νέας Σμύρνης να πάει μαι ώρα αρχύτερα διακοπές, κερδίζοντας για τρίτη φορά τον Πανιώνιο. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5.30μμ και ο ΠΑΟΚ θέλει μία νίκη για να κάνει το 3-0 και να τελειώσει τη σειρά με τον Πανιώνιο.

«Μπορεί να έχουμε το προβάδισμα στη σειρά, αλλά αυτό από μόνο του δεν παίζει κανέναν ρόλο, εάν δεν προσπαθήσεις πολύ μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι μας. Το μπάσκετ από κάποιο σημείο και μετά είναι ανοιχτό βιβλίο, για το τι μπορείς να κάνεις στο γήπεδο. Μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ορισμένες διορθώσεις βλέποντας κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν από τα προηγούμενα ματς, αλλά η φιλοσοφία μίας ομάδας δεν μπορεί να αλλάξει. Όποια ομάδα έχει περισσότερες δυνάμεις και διάρκεια μέσα στο παιχνίδι και έχει τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα, θα είναι αυτή που θα επικρατήσει. Είναι σημαντικό να γίνει καλή διαχείριση στην κούραση που έχουν οι παίκτες, ειδικά αυτή την εποχή, που με τις υψηλές θερμοκρασίες, οι μαθητές έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση», είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

«Ο Πανιώνιος είναι μία καλή ομάδα με ποιότητα και παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει με δύο νίκες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε. Χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση. Το ματς θα είναι δύσκολο, σε μία πολύ σκληρή έδρα όπως το γήπεδο του Πανιωνίου. Ξέρουμε ότι ο Πανιώνιος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσει, αλλά το ίδιο θέλουμε κι εμείς για να τελειώσουμε την σειρά στο τρίτο παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ξεκουραστήκαμε όσο πρέπει, κάναμε την τακτική μας. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το μετάλλιο της τρίτης θέσης», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης.

Η σειρά των τελικών

22/05/2014: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 60-65 (0-1)

26/05/2014: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 81-63 (2-0)

29/05/2014: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 17:30 – Novasports 2

*01/06/2014: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 17:30 – Novasports 2

*04/06/2014: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 17:30 – Novasports 2

* Αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όπου είχε προσφύγει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, το πρόστιμο των 15.000€ που είχε επιβληθεί για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης, μειώθηκε σε 7.800€.