Η Λίγκα, η επικύρωση και το CAS

Αύριο στις 3.30μμ θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, το οποίο μεταξύ άλλων θα επικυρώσει και την βαθμολογία των πλέι οφ.

Λόγω της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CASγια την γνωστή υπόθεση της αφαίρεσης 3 βαθμών, δεν προβλέπεται μη επικύρωση της βαθμολογίας. Η βαθμολογία θα επικυρωθεί κανονικά, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία σε ότι αφορά την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης.

Η βαθμολογία πρέπει να επικυρωθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η ΕΠΟ δεν θα μπορεί να δηλώσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη σεζόν. Η προθεσμία λήγει στις αρχές Ιουνίου.

Αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί και πάρει πίσω τους 3 βαθμούς με απόφαση του CAS, τότε θα δηλωθεί η αλλαγή στην ΟΥΕΦΑ και θα πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενολίγοις, σύμφωνα με τα ισχύοντα, που υιοθετούν και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ, δεν επηρεάζει την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS.

Σε ότι αφορά το αυριανό συμβούλιο της Λίγκας, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι τα εξής :

1. Ορισμός Εκπροσώπων του Συνεταιρισμού για την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. της 06/06/2014 και θέσεις Συνεταιρισμού.

2. Επικύρωση βαθμολογίας Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League ΟΠΑΠ 2013 – 14 και βαθμολογίας Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ (Κ20, Κ17 & Κ15) 2013 – 14.

3. Συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, 2014 – 15.

4. Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής Κλήρωσης Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2014 – 15.

5. Σχέσεις με Football League.

6. Διεξαγωγή Πρωταθλημάτων Υποδομής 2014 – 15.

7. Έγκριση Κανονισμού Στολών 2014 – 15.

8. Διάφορα.