«Μου αρέσει το περιβάλλον του Άρη»

Για την απόφασή του να ντυθεί στα “κιτρινόμαυρα” αλλά και για το αν τον κούρασε ο αρκετός χρόνος συμμετοχής που πήρε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μίλησε ο Μιγκιέν Μπάσα, ο οποίος τόνισε πως ο Άρης πρέπει να κάνει σωστή επανεκκίνηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 31χρονος παίκτης των “κιτρινόμαυρων”:

«Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα σίγουρα για εμάς, θέλουμε τη σταθερότητα, θα τα πάμε σίγουρα καλά αλλά η ομάδα έκανε σημαντικές προσθήκες, είμαστε πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουμε το πρωτάθλημα , πρέπει να γνωριστούμε και να αποκτήσουμε χημεία, κάτι που δεν είναι πολύ εύκολο.

Είναι γεγονός ότι έχουμε αρμονική συνεργασία αλλά να επισημάνω ότι σημαντική βοήθεια μας έδωσαν οι παλιοί παίκτες του Άρη, που είναι εξαιρετικοί και ως χαρακτήρες και μας βοήθησαν να προσαρμοστούμε. Δεν είναι εύκολο όταν ερχόμαστε από διάφορα μέρη», σημείωσε αρχικά ο Αλβανός χαφ.

Για το αν αγχώθηκε που πήρε από το ξεκίνημα πολύ χρόνο συμμετοχής:

«Προερχόμουν από διακοπές και ήταν έξυπνη κίνηση από τον προπονητή (σ.σ. να μου δώσει χρόνο συμμετοχής), ήμουν πίσω σε φυσική κατάσταση και αυτό που έκανε με βοήθησε να μπω γρήγορα και σε επίπεδο ενσωμάτωσης και φυσικής κατάστασης».

Για το αν αισθάνεται κουρασμένος:

«Είμαι συνηθισμένος στις σκληρές προετοιμασίες, έκανα 12 χρόνια με ιταλικές ομάδες που δίνουν σημασία σε ασκήσεις χωρίς τη μπάλα, ο Ερέρα έχει τον ισπανικό τρόπο, δούλεψε πιο πολύ με τη μπάλα, είχαμε πολλά φιλικά σε κοντινές αποστάσεις. Αυτά συνδράμουν στο να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα, και η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για τη συνέχεια.

Μας έχει πει και έχει ζητήσει κι από μένα στο κέντρο, που το θεωρεί σημαντικό κομμάτι, να αποφεύγουμε τα λάθη, δεν έχουμε αποφασίσει αν θα παίξουμε 4-3-3 ή 4-2-3-1 αυτή τη βδομάδα, θα δουλέψουμε περισσότερο στο τακτικό κομμάτι».

Για τις ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Είναι διαφορετικές ομάδες, για παράδειγμα, ο ΠΑΣ παίζει με αντεπιθέσεις, η Λάρισα στο pressing, ΠΑΟΚ , Ολυμπιακός ΑΕΚ είναι ισχυρές ομάδες αλλά πρέπει να δω περισσότερα παιχνίδια. Εμείς είμαστε νέα ομάδα, δεν μπορώ να πω σε ποια θέση θα τερματίσουμε…αν είμαστε καλοί όσο στα φιλικά θα πάμε καλά. Να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Για το στιλ του που φαίνεται να αρέσει στο κοινό του Άρη:

«Είναι σημαντική η συμπεριφορά και η συμπαράσταση από τον κόσμο, ελπίζω να τους ευχαριστήσω με την απόδοσή μου, θα τα δίνω όλα. Έπαιζα στη θέση “6” στην Τορίνο, στην Εθνική Αλβανίας και με δυο χαφ έπαιξα και ως 8, είμαι διαθέσιμος για τον προπονητή, με όποιο σύστημα. Αυτό είναι σημαντικό, η φιλοσοφία του να μην κοιτάμε τον εαυτό μας αλλά την ομάδα».

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη:

«Μου αρέσει το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα. Όταν άκουσα την πρόταση για τον Άρη μου ήρθαν αναμνήσεις από την Ευρώπη πληροφορήθηκα πολλά για τη Θεσσαλονίκη, είμαστε ευχαριστημένοι με την οικογένεια μου. Πέρασε μια προβληματική περίοδο η ομάδα αλλά παραμένει σημαντική. Είναι σημαντικός ο πρώτος χρόνος για τον Άρη, μια σωστή επανεκκίνηση, αν πάει καλά θα είναι καλό για όλους. Οι οπαδοί μου έχουν προκαλέσει εντύπωση».

ΠΗΓΗ: Arena 89,4 FM.