“Δύκολο το έργο της Μπενφίκα”

Στην εφημερίδα Record μίλησε ο Σιμόες, ο οποίος μίλησε μρ τα καλύτερα λόγια για τον Δικέφαλο του Βορρά, τονίζοντας ότι η Μπενφίκα θα έχει πολύ δυσκολότερο έργο από ότι είχε με την Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«O ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει τόσα ‘μεγάλα’ ονόματα όπως η Φενέρμπαχτσε αλλά ως ομάδα είναι ανώτερη γιατί δουλεύει καλύτερα σαν σύνολο..

Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Σπαρτάκ Μόσχας, γιατί είναι καλό σημάδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή της Μπενφίκα δεν θα είναι εύκολη, αν και θεωρώ πως είναι το φαβορί γιατί έχει συνηθίσει να παίζει τέτοια παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι ένα οργανωμένο σύνολο, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, και θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από τη Φενέρμπαχτσε. Ήταν δύσκολος αντίπαλος για εμάς ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά με παίκτες όπως οι Βέρνμπλουμ, Ακπόμ και Χατσερίντι. Έχει περισσότερη ποιότητα».

Για την πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος της Σέλτικ και την Βίντι: «Είναι θετικό και σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ποιότητα. Είμαστε πολύ κοντά στους ομίλους και θα είναι απογοητευτικό να μην το πετύχουμε. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι γιατί δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Και ο ΠΑΟΚ θα σκεφτεί με τον τρόπο αυτό, αλλά επαναλαμβάνω ότι η Μπενφίκα έχει πλεονέκτημα την συσσωρευμένη ποιότητα στην διοργάνωση.

Ήμασταν άτυχοι όταν προέκυψε η Σέλτικ στην κλήρωση γιατί όπως ακριβώς η Μπενφίκα είναι διαρκώς σε αυτό το επίπεδο, αλλά αξίζαμε την πρόκριση. Το 1-1 στην Σκωτία ήταν καθοριστικό και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Βίντι, σε ματς που δεν υπάρχει γυρισμός».