Οι πέντε «ηχηρές» πωλήσεις του Μπράνκο (pics)

Ο Πορτογάλος Μάριο Μπράνκο ήρθε στον ΠΑΟΚ με σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος, έτσι ώστε να βοηθήσει τον Δικέφαλο στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο».

Ο Μπράνκο είναι ένας «παίκτης» που γνωρίζει αρκετό κόσμο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και…μέτρ στις πωλήσεις παικτών καθώς έχει αποφέρει έσοδα από παίκτες που «μοσχοπούλησε» σε άλλες ομάδες.

Μάλιστα τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, όντας στην Χάιντουν Σπλίτ κατέγραψε ορισμένες εντυπωσιακές πωλήσεις παικτών ακόμα και σε ομάδα της Πρέμιερ Λίγκ.

Πάμε να δούμε τις πέντε πιο ηχηρές μεταγραφικές πωλήσεις:

H πιο ηχηρή μεταγραφική πώληση που έκανε η Χάιντουκ επί ημερών Μπράνκο ήταν αυτή του Νίκολα Βλάσιτς που ανάγκασε με τις εμφανίσεις του την Έβερτον να βγάλει κάτι λιγότερο από 11 εκατομμύρια ευρώ να τον φέρει στο Λίβερπουλ.

Ένα ακόμα σπουδαίο όνομα που έφυγε από την Χάιντουκ με την ατζέντα του νέου στελέχους του ΠΑΟΚ είναι ένας άλλος διεθνής Κροάτης, ο Λόβρε Κάλινιτς που έφυγε το καλοκαίρι του 2017 για την Γκέντ και το Βέλγιο έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αξιόλογο ποσό για τερματοφύλακα.

Το καλοκαίρι του 2018 ο επίσης Κροάτης Άντε Έρτσεκ άφησε την χώρα του και την Χάιντουκ για το μακρινό Ντουμπάι και την Σαμπάμπ Αλ Αχλί Ντουμπάι φέρνοντας στα ταμεία της ομάδας του ένα ποσό κοντά στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

To καλοκαίρι του 2017 επίσης ο Βόσνιος Τίνο Σβέν Σούσιτς άφησε την Κροατία για το Βέλγιο και την Γκένκ αποφέροντας στην Χάιντουκ 2 εκατομμύρια ευρώ, σε μια ακόμα πώληση που είχε την σφραγίδα του Μάριο Μπράνκο.

 

Την ίδια σεζόν, ο Μπράνκο κατάφερε να δώσει έναν ακόμα Κροάτη τον Λορέντσο Σίμιτς ο οποίος «μετακόμισε» από την Χάιντουκ για την Σαμπτόρια έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.