“Περίμεναν τον διαιτητή στα αποδυτήρια”

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα είπε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Μπέρνλι, Σον Ντάις, ο οποίος τόνισε ότι άνθρωποι περίμεναν τον διαιτητή στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Είστε υπερήφανος για την απόδοση των παικτών σας;

«Ήταν ιδιαίτερες οι συνθήκες σήμερα. Ανταποκριθήκαμε θετικά μετά το 1-0. Η απόδοσή μας ήταν αρκετά καλή, μετά υπήρξε αναστάτωση με ένα πέναλτι που ήθελε ο Ολυμπιακός που δεν ήταν, παίκτες του Ολυμπιακού έπεσαν πάνω στον διαιτητή. Με παραξένεψε όλο αυτό. Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις αποφάσεις του διαιτητή. Οι ίδιοι άνθρωποι πήγαν να του μιλήσουν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όλοι έπεσαν πάνω στον διαιτητή και στο δεύτερο μέρος κατά τρόπο περίεργο όλα άλλαξαν. Μέσα σε ένα λεπτό είδαμε δύο παίκτες να παίρνουν κίτρινη κάρτα, ο Ολυμπιακός πήρε ένα πέναλτι πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του παίκτη μας. Ξύναμε το κεφάλι μας με αυτά που συνέβαιναν».

Θεωρείται ότι ο διαιτητής είδε το ματς διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο;

«Δεν γνωρίζω. Υπήρχε όμως διαφορετική αίσθηση, δεν θέλω να τον κατηγορήσω. Υπήρχε όμως ενδιαφέρον πχ με τον τρόπο που έστηνε το τοίχος. Δεχτήκαμε όμως ένα δεύτερο γκολ που ήταν φθηνό για εμάς, εκεί έπρεπε να αμυνθούμε πολύ καλύτερα. Και μετά ήρθε η αμφιλεγόμενη φάση στο 3-1 που άλλαξε την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Θεωρητικά ήταν ισορροπημένη αναμέτρηση, αν αφήσουμε στην άκρη τις άλλες παραμέτρους».

Μετά από αυτό το 3-1 υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε την πρόκριση;

«Έχουμε καλή νοοτροπία, παίξαμε πολύ καλά, ακόμα και όταν μείναμε με 10 παίκτες. Είχαμε καλή απόδοση. Υπήρχαν παίκτες που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Η πρόκριση παίζεται ακόμη. Είναι ζωντανή, οπότε θα επιστρέψουμε στην Αγγλία για να την διεκδικήσουμε. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε βάλει και το εκτός έδρας γκολ. Ελπίζουμε να χαμογελάσουμε εμείς, αν παιχτεί ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις».

Υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας;

«Δεν υπάρχει αίσθηση αδικίας, αλλά αίσθηση των γεγονότων. Είναι γεγονότα όπως έγιναν. Αυτό θα αποτελέσει καύσιμο για εμάς. Αυτή την αναμέτρηση την πήραμε σοβαρά υπόψη μας και το δείξαμε. Ηταν μία καλή αναμέτρηση μέχρι που άλλαξε όλη η κατάσταση. Επιστρέφουμε στην έδρα μας μαζί με τον κόσμο μας. Ολα αυτά που έγιναν σήμερα ίσως στο μυαλό του κόσμου μας να υπάρχει το αίσθημα της αδικίας».

Θα θέλαμε να μας πείτε τι έγινε στην ανάπαυλα.

«Υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε τον διαιτητή στη φυσούνα για να εκφράσει τα συναισθήματά του για αυτόν. Παρόλα αυτά εμείς είχαμε λάβει πολύ αυστηρές οδηγίες από την UEFA για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στον διαιτητή. Μετά το τέλος του αγώνα πήγαμε απευθείας στα αποδυτήρια, γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχαμε λάβει. Μιλάω για γεγονότα και όχι για συναισθήματα».

Έχετε ξαναζήσει κάτι τέτοιο;

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν ήταν σαφώς μόνο από τον Ολυμπιακό, ίσως και από τα γραφεία, και υπάλληλοι. Όλοι αυτοί ήθελαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον διαιτητή. Εγώ δέχτηκα παρατήρηση γιατί ρώτησα τον 4ο διαιτητή για κάτι συγκεκριμένο. Ήταν λίγο διασκεδαστικό όλο αυτό. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι πρόκειται για εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, με μεγάλο μέγεθος και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους σπρώξιμο. Το ξαναλέω ότι είναι μία εξαιρετική ομάδα».

Μιλάτε μόνο για τις αποφάσεις του διαιτητή, άρα δεν τον σέβεστε. Πώς γίνεται η 7η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ να μην κάνει φάση; Πήρατε ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ. Με αυτά που λέτε συνιστούν παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ, γιατί κάνετε λόγο ουσιαστικά για αλλοίωση αποτελέσματος.

«Δεν υπάρχει έλλειψη σεβασμού ούτε στους παίκτες, ούτε προς την ΟΥΕΦΑ. Μίλησα για τα γεγονότα. Επιτρέπεται να λέμε για γεγονότα και υπήρχαν μάρτυρες. Η μεγαλύτερη ένδειξη σεβασμού είναι να λες την αλήθεια. Είπα στην απάντησή μου ότι αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα με μεγάλο μέγεθος κι αν αυτά δεν τα ακούσατε, αυτά αφορούν εσάς. Ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ είναι φαν του ράγκμπι, όχι τόσο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν κάμερες, οπότε η UEFA μπορεί να δει τι είπα και τον τόνο της φωνής μου. Δεν υπάρχει προσπάθεια να παραποιήσω τα γεγονότα».

Είχατε πει για τον Ολυμπιακό ότι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά ακούσαμε από το στόμα σας ότι χρειάστηκε σπρώξιμο.

«Η χρήση της λέξης «push» που σημαίνει σπρώξιμο στα ελληνικά, ήθελα να πω ότι κάποια πράγματα έγιναν προς όφελος του Ολυμπιακού. Αυτό δεν το χρειάζεται η ομάδα».

Η Μπέρνλι άξιζε κάτι καλύτερο ως αποτέλεσμα;

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, γιατί το κομβικό σημείο που άλλαξε τη ροή του αγώνα, συνέβη πολύ νωρίς. Έγινε μία ισορροπημένη αναμέτρηση. Οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν».