Media News

* Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε από την συμπεριφορά των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, που επέλεξαν να παίξουν ξεκάθαρα το παιχνίδι της κυβέρνησης προεκλογικά, τρομοκρατώντας τους πολίτες για το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

* Ήδη η Μαρία Χούκλη ζήτησε ουσιαστικά συγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, το οποίο σατίρισε ακόμη και το «Ράδιο Αρβύλα», κάνοντας λόγο για κορυφαία προεκλογικό σποτ της ΝΔ.

*  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καυτηριάζει ως λυπηρή και κατακριτέα τη συμπεριφορά συναδέλφων εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες, με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις. Η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της Δημοκρατίας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τη θέσει υπό αμφισβήτηση» αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ που ζήτησε από το ΕΣΡ να δράσει.

* Ανάλογου ύψους ανακοίνωση βγήκε και από την ΕΣΗΕΑ, που καυτηρίασε αυτά τα προεκλογικά φαινόμενα.

* Μόλις 175 δημοσιογράφοι συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ, που είναι κι αυτή σε προεκλογική περίοδο. Σε μεγάλο ποσοστό τα μέλη ψήφισαν υπέρ των πεπραγμένων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου (86 ναι, 47 όχι, 7 κατά), του απολογισμού χρήσης 2013 (86-46-8), και του προϋπολογισμού του 2014 (85-45-10).΄

* Οι εκλογές της ΕΣΗΕΜΘ τόσο για το διοικητικό συμβούλιο, όσο για τα πειθαρχικά όργανα και τις εξελεγκτικές και δεοντολογικές επιτροπές, αλλά και για τους εκπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ, θα γίνουν την Τρίτη 3/6. Οι υποψήφιοι εδώ και εδώ για την ΠΟΕΣΥ.

* Άσχετο ή σχετικό με τα προηγούμενα; Πάνω από 7.000.000 ευρώ είναι οι ζημίες που εμφανίζει το MEGA στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Δύσκολοι καιροί για τα τηλεοπτικά κανάλια, που πρέπει να προσέχουν τη στάση τους σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό.

* Από τον ΟΤΕ ΤV θα μεταδοθούν τα προ – μουντιαλικά φιλικά της Εθνικής. Η αρχή γίνεται το Σάββατο, από το παιχνίδι Πορτογαλία – Ελλάδα (9.30μμ), που θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο της Λισαβόνας, και η συνέχεια επί αμερικανικού εδάφους, με Νιγηρία την Τετάρτη (4/6, 2πμ) και Βολιβία το Σάββατο (7/6, 3πμ).

* Η Τράπεζα που “έστησε” τη διαφήμιση με τον Μάνο Σέργιο έδωσε χορηγίες σε όλα τα ΜΜΕ που έπαιξαν το παιχνίδι κοροϊδεύοντας το φίλαθλοι κοινό για 24 ώρες και με τα χρήματα, που θα πάρουν τα Μέσα θα μπορούν να στείλουν δημοσιογράφους στη Βραζιλία. Βέβαια επειδή τα εξοδα είναι πολλά (στις 10.000 ευρώ το άτομα κοστολόγησε το ταξίδι το ταξιδιωτικό γραφείο, με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ), κάποια μέσα επιλέγουν να έχουν κοινό απεσταλμένο για να κάνουν οικονομία.

* H εκπομπή “Μία πόλη, Μια ομάδα” εξακολουθεί να κάνει τρελά νούμερα κάθε απόγευμα από τις 2 ως τις 4, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Χιούμορ και ξεφωνητά από Λευτέρη Δούκα και Πάνο Γιαννακόπουλο, κρατάνε τον κόσμο καρφωμένο!

* Στα άλλα ραδιόφωνα, οι κόντρες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε κανέναν, συνεχίζονται και στη μάχη μπήκαν τώρα και τα… μέλια.

* Λέει ο ένας κάτι για τον άλλον στο μικρόφωνο, απαντάει ο άλλος από το μικρόφωνο και συνήθως τα καταλαβαίνουν μόνο οι δυο τους.

* Άτυχος ο συνάδελφος Περικλής Στέλλας που για λιγότερες από 500 ψήφους δεν εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο συνάδελφος πήρε 545 ψήφους σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης και ο τελευταίος που εκλέχθηκε, ο 9ος Ράπτης πήρε 1.033 ψήφους.

* Ο Περικλής Στέλλας πήρε την 51η θέση στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη, από το οποίο εκλέχτηκαν 9 από τους συνολικά 49, που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.