Μήνυμα ανόδου από Μπαξεβάνο, Μουμίν και Ντούνη

Τις σκέψεις του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και τη φιλοσοφία του Ηρακλή της Football League, κατέθεσε ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Μπαξεβάνος, στο περιθώριο της πρώτης ανοιχτής προπόνησης.

Μεταξύ άλλων είπε: “Και πέρυσι και πάντα, ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ηρακλή. Αυτό θέλουμε και φέτος. Ήρθαν ποιοτικοί παίκτες και έχουμε υποχρέωση στον κόσμο και την ιστορία μας να είμαστε πρωταγωνιστές και να καταφέρουμε στο τέλος το μεγάλο στόχο. Είναι θετική η συμπαράσταση των φιλάθλων στο ξεκίνημα, έτσι πρέπει να είναι και στην πορεία, στη συνέχεια. Είναι φυσιολογικό το άγχος και η πίεση στον πρωταθλητισμό, δεν θα μας κάνει κακό. Έχουμε έμπειρο ρόστερ σε τέτοιες καταστάσεις. Παίκτες με θητεία στη Σούπερ Λίγκα και πορεία πρωταθλητισμού και ανόδους στη Φούτμπολ Λιγκ. Μετρά η θέληση και η διάθεση, στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Μέχρι πριν 15 μέρες δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Μετά ήρθαν πολλοί και καλοί παίκτες. Ουσιαστικά, η… πραγματική προετοιμασία γίνεται μετά το φιλικό με τον Μακεδονικό, μέχρι τότε ήταν πιο επιφανειακά όλα. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι σημαντική για τη δουλειά μας, θα δώσουμε ένα φιλικό το Σάββατο και θα πορευτούμε με ένα τεστ ανά εβδομάδα. Νομίζω είναι μεγάλο το ρόστερ μας και ίσως να μη γίνει άλλη μεταγραφή. Θα δίνεται διαρκώς… μάχη για 11άδα και 18άδα. Όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, είτε χρειαζόμαστε 90 λεπτά, είτε… 1! Υπάρχει βάθος στο δυναμικό και φαίνεται τόσο στον αριθμό των παικτών, όσο και στην αξία τους ανά θέση”.

Από την πλευρά του, ο Χουσείν Μουμίν ανέφερε: “Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και να πετύχουμε το στόχο. Είναι μια χρονιά γεμάτη ευθύνες, γιατί είμαστε σε μεγάλη ομάδα. Η φανέλα, η ποιότητα και το καλό κλίμα θα είναι τα όπλα για να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε το στόχο, μαζί με την παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε το κοινό μας και να μας στηρίξει όλη τη χρονιά, και στα δύσκολα που ίσως έρθουν. Από τη μεριά μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά με το τεχνικό τιμ για να έρθουν οι νίκες”.

Όσο για τον Μάρκο Ντούνη…: “Ήρθαμε σε μεγάλο σωματείο, αρκετοί καλοί παίκτες. Σε δυο εβδομάδες ο Ηρακλής ανέβηκε επίπεδο, πήρε ΑΦΜ και ενισχύθηκε. Πρέπει να είναι η τελευταία χρονιά του στη Φούτμπολ Λιγκ. Να πετύχουμε το στόχο όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Ξέρω πολλούς παίκτες από προηγούμενες συνεργασίες μας. Ξέρουμε τις απαιτήσεις και ο κόσμος θα είναι η δύναμή μας. Δεν ήρθαμε τυχαία σε αυτή την ομάδα. Είναι λογικό να μας θεωρούν φαβορί. Θα δώσουμε τα πάντα για να το δείξουμε στο γήπεδο και να κατακτήσουμε την άνοδο το ταχύτερο δυνατό”.