Ανεξάρτητος ο Καπερνάνος

Ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, σε μία κίνηση, που μπορεί να είναι προάγγελος εξελίξεων στο κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. και γενικότερα στην δεξιά, μετά την ήττα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές.

Όπως γράφει το “Έθνος” :

Σε επίστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναφέρει τα εξής:

«Επιθυμώ δια της παρούσης να σας γνωστοποιήσω εγγράφως την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Να ρώτησετε τον Βασίλη Καπερνάρο γιατί παραιτηθηκε», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και συμπλήρωσε «για κάθε έναν που φεύγει γινόμαστε πολλοί περισσότεροι».

Σημειώνεται ότι στις ευρωεκλογές οι ΑΝΕΛ ήρθαν έβδομοι με ποσοστό 3,46%, ενώ κατόρθωσαν να εκλέξουν μόλις έναν ευρωβουλευτή, που όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα καταμέτρηση θα είναι ο Νότης Μαριάς.

Κουντουρά γραμματέας της ΚΟ – Μακρή κοινοβευτική εκπρόσωπος
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ, με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αποφασίστηκε η τοποθέτηση της βουλευτού Α΄ Αθηνών Έλενας Κουντουρά στη θέση της γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία έμενε κενή, έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Γιοβανόπουλου.

Επίσης, η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, τοποθετήθηκε προσωρινή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος.