Οριστικό: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι!

Η ΚΕΔ έχει αποστείλει σε πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες αίτημα για «διαθέσιμους» διαιτητές και αναμένεται να ορίσει ξένο ρέφερι και στα τρία διαδοχικά ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού από 22 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Τις απαντήσεις των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών περιμένουν τα τρία μέλη της ΚΕΔ (Μέλο Περέιρα, Φερνάντεζ Μαρίν, Λιφ Λίντμπεργκ) προκειμένου να αποφασίσουν για τους ξένους ρέφερι που θα διευθύνουν τα τρία διαδοχικά ντέρμπι του πρώτου γύρου μεταξύ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Η ΚΕΔ έχει στείλει το σχετικό αίτημα σε αρκετές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και όταν λάβει τις απαντήσεις (εντός της επόμενης εβδομάδας) θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι – για να μην υπάρχουν παράπονα από κάποια ομάδα – και τα τρία ματς θα διευθύνουν ξένοι διαιτητές και αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που αλλοδαποί ρέφερι θα σφυρίξουν σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο δρόμος είχε ανοίξει από τον τελικό Κυπέλλου, όταν με απόφαση του Μέλο Περέιρα και για να «αποκρουστεί» η κακοπιστία, το ματς είχε διευθύνει ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Η σκέψη για ξένους διαιτητές στα συγκεκριμένα τρία ντέρμπι υπήρχε στην ΚΕΔ από την εκκίνηση της σεζόν, αλλά η απόφαση ελήφθη οριστικά μετά τα σφάλματα αρκετών διαιτητών στις δύο πρώτες αγωνιστικές (μεταξύ αυτών και του διεθνούς/έμπειρου Τάσου Σιδηρόπουλου).

Αντιθέτως, στο ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ της 7ης αγωνιστικής και στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός της 8ης αγωνιστικής, αναμένεται να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές.

Όσο για τα ντέρμπι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού στον β΄ γύρο που αναμένεται να είναι και πιο καθοριστικά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την τελική βαθμολογία; Θα αποφασίσει η ΚΕΔ ανάλογα την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί και την απόδοση των διαιτητών.

Τα τρία διαδοχικά ντέρμπι του α’ γύρου είναι τα εξής:

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός