Οι «μουγγοί» μίλησαν…

…Εγώ είμαι ο αρχηγός της οικογένειας και τις αποφάσεις που την αφορούν, τις παίρνω εγώ. Δήλωνε ο Ιβάν Σαββίδης και η υποψηφιότητα του Ζαγοράκη για την Ευρωβουλή, ήταν γεγονός. Στο παρελθόν, αρκετοί ήταν αυτοί που με την πλάτη του ΠΑΟΚ έκαναν πολιτική καριέρα. Η βοήθεια όμως που πρόσφεραν πάντα, αφορούσε τους απατεώνες που διόριζαν για να διοικούν τον ΠΑΟΚ και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Σε κανένα σημαντικό ζήτημα που θα έδινε λύση σε σοβαρά θέματα, δεν υπήρξε θετική εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν είχε εύνοια απ’ αυτούς που τον καπηλευόταν, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αδικούνταν κατάφωρα. Και μετά απ’ όλα αυτά, δικαιολογημένη η καχυποψία του κόσμου για το νέο εγχείρημα. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του ΠΑΟΚ, αντιλήφθηκε και αποδέχτηκε πως επιτέλους πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θεριό με πιο δυνατά όπλα. Ν’ αφήσουμε δηλαδή τις σφεντόνες και τα ουρλιαχτά και να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό και τη μεγάλη μας δύναμη. Άφησε τα κόμματα πίσω και στήριξε μαζικά την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, δίνοντάς του μεγάλες πρωτιές σε όλο το Βορρά, όπου το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο είναι μαζικό και πολυπληθές.

Το έκανε καταρχήν, για να δείξει την εκτίμησή του στον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ και γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, ξυπνώντας έναν λαό που ήταν στο λήθαργο και ξαναδίνοντάς του τη χαμένη του πίστη. Το έκανε ακόμη χωρίς ενδοιασμούς, για τον Ιβάν Σαββίδη, τον άνθρωπο που κράτησε αυτούσια και χωρίς μαύρες κηλίδες την ιστορία του συλλόγου. Στον άνθρωπο που ο ΠΑΟΚτσής έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.Το έκανε όμως κυρίως για το συμφέρον της μεγάλης του αγάπης, του ΠΑΟΚ. Έδειξε στην πράξη τί σημαίνει ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα.

Ο Ζαγοράκης αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης, ανέλαβαν μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς που στήριξαν μαζικά το θέλημά τους. Να είναι βέβαιοι πως αν δείξουν διαλλακτικότητα και δεν απαιτήσουν άμεσα τη λύση καταρχήν, του σοβαρού προβλήματος με τα χρέη, η οργή του κόσμου δεν θα κάνει κα θόλου καλό στα συμφέροντα της ομάδας. Μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι αντιδράσεις ορισμένων, που είδαν την παρουσία του Ζαγοράκη στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ως βοήθεια σε ένα κόμμα που κάνει μόνο κακό κυβερνώντας τη χώρα.

Είναι αδικαιολόγητες όμως και δείχνουν εμπάθεια, οι αντιδράσεις των πολύ λίγων, για τους οποίους η πολιτική στη ζωή τους είναι ένα τίποτα, αλλά δεν μπορούν να αποδεχτούν πως ξεγελάστηκαν (sic) από την αύρα των απατεώνων Σαχ και Φλω, ανοίγοντας κερκόπορτες κι εξευτελίζοντας αυτόν, που τώρα τα μιλιούνια των μουγγών εκείνης της εποχής, στείλανε για πλάκα στην Ευρωβουλή.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα. Στην πράξη πια και όχι στη θεωρεία. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός οικονομικά. Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να εκπροσωπείται εκεί που του αρμόζει. Ο ΠΑΟΚ βάζει βάσεις για το μέλλον. Επιτέλους οι λίγες και ισχνές φωνούλες που βγάζουν εμπάθεια, διχασμό και άρνηση, ας το αντιληφθούν πως είναι μια μικρή, ασήμαντη, μειοψηφία και είναι θέμα χρόνου να εξανεμιστούν. Για όσους δεν αντέχουν τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την κριτική τους εκεί που πρέπει. Σ’αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις. Στον Ιβάν Σαββίδη (με το νου τους). Για να είναι δίκαιοι και να μην εξευτελίζονται.

ΥΓ. Η αίσθησή μου λέει κι εύχομαι να μην κάνω λάθος πως μετά την παρουσία του Άγγελου στο πόστο του προπονητή, η παρουσία του Γκαρσία ως συνδετικού κρίκου με τον Ιβάν Σαββίδη, θα δημιουργήσει ένα απόλυτο τρίπτυχο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γι αυτό, μην βιάζεστε να δώσετε ρόλο στον Γκαρσία. Υπομονή…