Δύο χρόνια «στο περίμενε» ο Ιβάν!

Πόσο διάστημα περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης για να ξεκινήσει το προπονητικό κέντρο της Θέρμης; Κοντά στους εννιά μήνες, από την στιγμή που έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας και παρουσιάστηκε η επίσημη πρόταση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν για την κωλυσιεργία του δυσκίνητου -είναι αλήθεια- ελληνικού δημοσίου, για «τρικλοποδιές» της κυβέρνησης στον ΠΑΟΚ κι άλλα πολλά. Πρόσφατα πολλοί συνέδεσαν την απόφαση του Σαββίδη να κατασκευάσει αθλητικό κέντρο στο Ροστόφ (τα σχέδια του οποίου σας παρουσιάζει το Thessports) με το θέμα της Θέρμης. Ξέρετε πόσο διάστημα είχαν οι κυβερνώντες του Ροστόφ στο… περίμενε τον Ιβάν Σαββίδη; Πάνω από δύο χρόνια!

rostov_sa

Τον Οκτώβριο του 2013 σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο donnews.ru ο διευθυντής της ακαδημία ποδοσφαίρου «Βίκτορ Πονεντέλνικ», ιδιοκτησίας Σαββίδη, Αλεξάντερ Ραζορένοβ, ανέφερε ότι για να πάρει την άδεια για να χτιστεί το νέο αθλητικό συγκρότημα προσπάθησε περισσότερο από δύο χρόνια (μέχρι σήμερα – περισσότερο από δύο χρόνια), αλλά η απόφαση καθυστερούσε σε ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους, τα ονόματα των οποίων αρνήθηκε να κατονομάσει.

Τώρα, προφανώς, ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία λόγω της προσωπικής επιρροής που έχει στην περιοχή και η εταιρία Agrokom, που του ανήκει, θα κατασκευάσει το αθλητικό συγκρότημα σε έκταση που συνορεύει με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της ακαδημίας.

Το γραφείο Τύπου της Agrokom ανέφερε ότι η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες για 1.500 άτομα, γήπεδο μίνι-γκολφ και ξενοδοχείο με 60 δωμάτια.

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων για το θέμα του αθλητικού κέντρου στο Ροστόφ.