Τεχνικός διευθυντής ο… Χόιτσερ!

Ο Ρόμπερτ Χόιτσερ πλήγωσε την εικόνα του γερμανικού ποδοσφαίρου, όταν αποκαλύφθηκε το 2005 ότι ως διαιτητής,ήταν μέλος μίας σπείρας, που έστηνε παιχνίδια στην Β΄ Εθνική της Γερμανίας και στο Κύπελλο. Μεταξύ των άλλων,  είχε στήσει και το παιχνίδι Πάντερμπορν – Αμβούργο για το Κύπελλο, από το οποίο είναι και η φωτογραφία…

Ο 26χρονος, τότε, διαιτητής, πήγε φυλακή και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο από την Γερμανική Ομοσπονδία, αλλά από σήμερα επέστρεψε και επίσημα στο χώρο του ποδοσφαίρου, ως τεχνικός διευθυντής της Berliner AK, που παίζει στη γερμανική Δ’ Εθνική!

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Χόιτσερ, που είναι 35 χρονών σήμερα, έχει δική του εταιρία software και παράλληλα θέλησε να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, αφού η Γερμανική Ομοσπονδία του έκανε τη χάρη, μείωσε την ποινή του και του επιτρέπει να ασχοληθεί και πάλι με το ποδόσφαιρο, μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο και όχι ως διαιτητής. Η Berliner AK του έδωσε την ευκαιρία.

Η ομάδα του Βερολίνου, που ιδρύθηκε από Τούρκους μετανάστες (Τούρκοι είναι 11 παίκτες του ρόστερ της) και έφτασε να παίζει στην Δ΄ Εθνική, ανακοίνωσε σήμερα την συνεργασία της με τον Χόιτσερ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, ο Χόιτσερ θα φέρει τον τίτλο «τεχνικός διευθυντής» και θα ασχολείται στους τομείς Μάρκετινγκ, πωλήσεις και επικοινωνία!

«Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κοιτάξουμε μαζί μπροστά» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Μεμέτ Αλί Χαν, σχολιάζοντας την πρόσληψη του Χόιτσερ, ο οποίος ασχολείται εδώ και μερικές εβδομάδες με την ομάδα, αλλά μόλις σήμερα επισημοποιήθηκε η συνεργασία.

«Το πιο παλιό που υπάρχει, είναι μια χθεσινή εφημερίδα» σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ρόκο Τάιχμαν, για να καταδείξει ότι ο σύλλογος δεν ασχολείται με το παρελθόν του Χόιτσερ.

«Δουλεύει εδώ και λίγο καιρό μαζί μας κι αυτά που κατάφερε μαζί μας, αξίζουν τον σεβασμό μας», δήλωσε ο Τάιχμαν.

«Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις. Και μάλιστα άμεσα» ήταν το σχόλιο που έκανε στην ιστοσελίδα της ομάδας, ο Ρόμπερτ Χόιτσερ, που όπως μπορεί να δει κανείς, τουλάχιστο εμφανισιακά, έχει αλλάξει πολύ…

HoyzerRobert1