“Ικανοποιημένος από την ομάδα μου”

Δείτε όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο Πάκο Ερέρα μετά την ισοπαλία της ομάδας του στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα ματς πολύ δύσκολο, με αρκετές προσωπικές μονομαχίες, παίξαμε καλά όπως και ο ΠΑΟΚ, δεν θέλω να μπω στην συζήτηση για το αν κάποιος άξιζε περισσότερο ή λιγότερο… νομίζω ότι και οι δυο ομάδες έπαιξαν καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, δεν είχαμε φόβο, για το πως θα παίξουμε και είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που βγάλαμε στο γήπεδο» σημείωσε αρχικά.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε στον αγωνιστικό χώρο: «Είμαι χαρούμενος γιατί παίξαμε καλά, μπήκανε κάποιοι νέοι παίκτες και παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας δεν αλλοιώθηκε πολύ. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί παίξαμε καλά ακόμα και όταν ήμασταν σε θέση άμυνας μπορέσαμε να αμυνθούμε αλλά και όταν προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε, πάλι ήμασταν καλοί νομίζω, είμαι χαρούμενος με την εικόνα της ομάδας γιατί όσο περνάει ο καιρός προσπαθούμε- θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο δημιουργίας και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε κάποιες καταστάσεις να γίνονται καλύτερα, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά είμαστε καλό δρόμο…

Για να μην ξεχνιόμαστε, παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή».

Πρόσθεσε πως: «Πρόκειται για δυο διαφορετικές διοργανώσεις το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Εμείς θέλαμε να παίξουμε, να πάρουμε ένα αποτέλεσμα και αν πάρουμε κάποιο θετικό παιχνίδι στο 2ο ματς, ίσως χρησιμοποιήσουμε το τρίτο παιχνίδι για να μπουν κάποιοι παίκτες, να πάρουν ευκαιρίες, να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι ίσως νιώθεις ότι μπορούσες να κάνεις κάποια πράγματα περισσότερο αλλά παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα η οποία προσπαθούσε και αυτή το παιχνίδι της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Για την χρησιμοποιήσει του Σόουζα ως δεξί μπακ αντί του Κωνσταντινίδη που ήταν στην αποστολή: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί ο Κωνσταντινίδης είναι ένας παίκτης που δικαιούται χρόνο συμμετοχής, είναι κάθε μέρα καλύτερος, του αξίζει να παίζει, αλλά ήταν μια απόφαση τακτικής, εμείς βάλαμε τον Σόουζα γιατί είναι στόπερ, ξέρει πιο εύκολα να συγκλίνει προς το κέντρο και ο ΠΑΟΚ έχει από εκείνη την πλευρά τον Μπίσεσβαρ, που ξέραμε ότι αν παίξει στα αριστερά, έχει την τάση να συγκλίνει προς τα μέσα, οπότε θέλαμε ο Σόουζα να μπορεί να ακολουθεί τον Μπίσεσβαρ».

Για το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που βίωσε και το πως του φάνηκε η ατμόσφαιρα: «Είχαμε 3-4 μέρες για να δουλέψουμε μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, είδα 2-3 ματς του ΠΑΟΚ, είδα πολλά πράγματα αλλά εννοείται ότι όλα αυτά φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ θα το ξαναπώ, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, εμείς βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, πιστεύοντας στις δυνατότητες μας, το πλάνο που έχω εγώ για την ομάδα το υπηρέτησαν καλά οι παίκτες, κάθε τέτοιο ματς είναι χρήσιμο γιατί βγάζει κάποια συμπεράσματα και εμείς τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Φανταστική. Εγώ πάντα είμαι χαρούμενος όταν παίζουμε σε ένα γεμάτο στάδιο είτε είναι σε εμάς είτε είναι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Νομίζω πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικοί, τραγουδούσαν για την ομάδα τους, το σημαντικό είναι οι παίκτες να απομονώνονται από αυτή την ατμόσφαιρα  γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να συγκεντρώνονται και να μένουν ανεπηρέαστοι και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς».

Για τον τραυματισμό του Μπρούνο Γκάμα: «Ίσως είναι σοβαρός, πρέπει να πάει στο νοσοκομείο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για την ώρα δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο. Στα πλευρά χτύπησε».