Οι… ψυχάρες, που έπιασαν ταβάνι

Η σεζόν τελείωσε για τον ΠΑΟΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η 3η θέση μπορεί να μη δίνει κάποιο… βραβείο, μπορεί τυπικά να μην έχει αντίκρυσμα, ωστόσο το γεγονός ότι βάσει αριθμών, ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερα ομάδα στην Ελλάδα, μετά τους δύο δυνάστες του ελληνικού μπάσκετ, είναι μια ηθική επιβράβευση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που αγκάλιασε την ομάδα. Είναι ωραίες αυτές οι στιγμές με τον κόσμο να είναι έξω από το γήπεδο και να περιμένει τους παίκτες για να τους χειροκροτήσει. Ήταν μια  δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Εμείς χτίσαμε μια ομάδα από την αρχή αλλά τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, ήμασταν μια οικογένεια και τα αποδυτήρια ήταν ενωμένα. Ήμασταν μια ομάδα και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο», είπε μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος πιστώνεται σαφέστατα την επιτυχία της σεζόν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες, το σταφ και τη διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου με τους οποίους δούλευα καθημερινά. Χωρίς αυτούς θα είχαμε προβλήματα, αυτοί είναι ξημεροβραδιάζονται για την ομάδα και με βοήθησαν πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω και τον γιο μου που τον κούρασα πολύ και του τηλεφωνούσα στις 3 και στις 4 τη νύχτα, για να μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω και ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον. Μακάρι ο ΠΑΟΚ σε λίγα χρόνια να παίξει και σε final four του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», συνέχισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που παραδέχτηκε ότι «με τα δεδομένα της εποχής, η 3η θέση είναι όντως το ταβάνι μας σαν ομάδα», αλλά ευχήθηκε να γίνει κάτι ώστε «να αλλάξει αυτό και να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί τίτλους».

Για το μέλλον του στην ομάδα, δεν θέλησε να πει τίποτα («είναι πολύ νωρίς, θα δούμε»), κι ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη του, γιατί «την εισπράττω κάθε μέρα και το χαίρομαι».

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες, στην τεχνική ηγεσία, σε όσους δουλεύουν γι΄ αυτή την ομάδα. Μας έκαναν να νιώσουμε περήφανοι, είναι ψυχάρες» είπε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Η ομάδα απόλαυσε τη βραδιά, πανηγύρισε την 3η θέση μαζί με τους 3.000 οπαδούς και αργότερα συνέχισε σε κλαμπ της Καλαμαριάς, γιορτάζοντας το αίσιο κλείσιμο της σεζόν.