Με προβλήματα το Ρέθυμνο

Με δύο σημαντικές απουσίες θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ το Ρέθυμνο. Η ομάδα του Σταύρου Μυκονιάτη θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Ανδρέα Χριστοδούλου και Αλέξανδρο Σιγκούνα, λόγω τραυματισμών.

Ο Χριστοδούλου τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Κύμη, με τη μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε χθες να δείχνει οστικό οίδημα στον έξω μηριαίο κόνδυλο, με την επιστροφή του να υπολογίζεται στο παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο. Επίσης, ο Σιγκούνας τραυματίστηκε στο ίδιο ματς έπειτα από μία σύγκρουση, αποκομίζοντας πρόβλημα στον αυχένα και θα είναι στη διάθεση του κόουτς Μυκονιάτη στην επόμενη αναμέτρηση. Στην 12άδα των Κρητικών θα βρεθεί ο νεαρός Νάσος Καλαϊτζάκης, που έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Σταύρος Μυκονιάτης είπε: «Για μας είναι σαφώς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι όχι μόνο επειδή θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα εκτός έδρας. Πάντα η πρεμιέρα είτε παίζεις εκτός, είτε εντός έδρας είναι δύσκολη και ειδικά όταν οι ομάδες είναι καινούριες, όπως και η δική μας, ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Σαφώς και θέλουμε καλύτερη εικόνα από ότι στο ματς Κυπέλλου. Να περιορίσουμε τα λάθη που κάναμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί.
Τα ριμπάουντ είναι ένα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να ελέγξουμε, όπως και τον ρυθμό του παιχνιδιού, για να έχουμε καλές πιθανότητες και να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε: «Είναι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη 100%. Όμως εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ μετά το παιχνίδι Κυπέλλου. Θέλουμε να επενδύσουμε στην άμυνα, που είναι ένα κομμάτι που το κάνουμε αρκετά καλά και επίσης να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλά στημένη και έχει στηθεί για να παίζει σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μάλιστα έχει έναν πολύ καλό προπονητή που έχω παίξει για αυτόν και ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει και για αυτό γνωρίζω πως θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο στη Θεσσαλονίκη.

Κυρίως από τις ήττες βλέπεις τα λάθη και βελτιώνεσαι. Οπότε δε λέω ότι μας έγινε μάθημα η ήττα στο Κύπελλο αλλά σίγουρα μας έκανε να δούμε πολλά σημεία μέσα στο παιχνίδι που πρέπει να διορθώσουμε και μπορούμε να το κάνουμε.

Το σημείο «κλειδί» είναι να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ σε χαμηλό σκορ γιατί έχει πολύ καλές επιθετικές λύσεις. Να γυρίσουμε την μπάλα στην επίθεση ώστε να έχουμε την ελπίδα να είμαστε κοντά μέχρι το τέλος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό».