Βαριές κατηγορίες για Σαρρή!

Σε αποκαλύψεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά και διάφορα βίντεο που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι κατηγορούμενος εξαιτίας παραβίασης εντολής της Εισαγγελίας Αθηνών στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης, συγκεκριμένα σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ, Γιώργου Βούλγαρη, στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Μάλιστα, στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αναφέρθηκε πως κλήθηκε και απολογήθηκε ήδη στον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, του οποίου η εντολή δόθηκε την παραμονή της επίμαχης αναμέτρησης, αλλά σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή αγνοήθηκε από την ΕΠΟ.

Ταυτόχρονα, στην εκπομπή παρουσιάστηκε βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ ομολογεί ότι πέρσι πήρε κρατική επιχορήγηση 1 εκ. ευρώ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά!

 Όπως ο ίδιος είπε, η Ομοσπονδία πήρε από την πολιτεία 2,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων μόνο το 1,5 καταγράφηκε. Ζήτημα εγείρεται πλέον για τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει πως δόθηκαν στην ΕΠΟ τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η εισαγγελία το διάστημα 2005-2013 ανακάλυψε 38 πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες ομάδων. Ανάμεσά τους και μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε 213 “πόθεν έσχες” διαιτητών, παραγόντων, πρώην ποδοσφαιριστών και παικτών του στοιχήματος, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις παράνομου πλουτισμού.