Ισόβιος αποκλεισμός για στημένα

Στην Ελλάδα διαλύθηκαν ομάδες για στημένους αγώνες, χωρίς όμως να τιμωρηθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής τους, λες κι οι αγώνες στήνονταν (αν στήθηκαν…) με τηλεχειριστήριο!

Στην Αυστρία, τα μέτρα ήταν πιο δραστικά, και παίκτες που ενεπλάκησαν στο πρόσφατο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.

Σήμερα η ΦΙΦΑ ανακοινωσε ότι επικυρώνει τις ποινές που επέβαλε η Ομοσπονδία της Αυστρίας τον Ντομινίκ Ταμπόγκα και στον Τόμας Τσούντελ. Και οι δύο ήταν παίκτης της Γκρόντιγκ και κατηγορήθηκαν ότι οργάνωσαν το στήσιμο αγώνων της ομάδας τους και της Κάπφενμπεργκ.

Ο 31χρονος Ταμπόγκα τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ο 26χρονος Τσούντελ τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό. Με βάση την απόφαση της ΦΙΦΑ, οι ποινές τους ισχύουν, πλέον, παγκοσμίως. Δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο πουθενά.

Τα συμβόλαια και των δύο με την Γκόντιγκ λύθηκαν αμέσως μόλις ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο. Ο Ταμπόγκα θεωρήθηκε εκ των εγκεφάλων της υπόθεσης, ο Τσούντελ ότι συμμετείχε. “Το συμβόλαιο του Τσούντελ δεν το λύσαμε λόγω στημένων αγώνων, αλλά επειδή είναι αφελής και βλάκας!” δήλωσε τότε σε συνέντευξη τύπου ο μάνατζερ της ομάδας…