Είναι μια ώρα δύσκολη, όχι τραγική

Μιλώντας το απόγευμα στο «Μetropolis», ο Ιντζόγλου είπε ότι οι παίκτες έχουν αποφασίσει να κάνουν 7-10 μέρες υπομονή, περιμένοντας τις διοικητικές εξελίξεις. Κι αυτοί έχουν ενημερωθεί ότι ίσως αλλάξει κάτι…

Το βέβαιο είναι πως ο Ηρακλής δεν μπορεί να προχωρήσει με το σημερινό καθεστώς και τη σημερινή σύνθεση, κι αναζητείται κάτι καινούριο, που θα τρέξει την ομάδα και θα την οδηγήσει στην επόμενη σεζόν.

Η διοίκηση Θόδωρου Παπαδόπουλου μετρά αντίστροφα, κι ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι όσο μένει, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Κι αυτός, όμως, θέλει να αποχωρήσει με τον τρόπο, που θα διασφαλίζονται τα προσωπικά του συμφέροντα.

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η κατάσταση δεν είναι τραγική, απλά ο Ηρακλής χρειάζεται ένα κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσει.

Σήμερα η ΠΑΕ έχει υποχρεώσεις της τάξης του 1.200.000 ευρώ.

Απ΄ αυτά, οι 500.000 ευρώ είναι στην εφορία, που μπορούν να ρυθμιστούν και δίδεται ένα μικρό ποσό μηνιαίως.

Τα υπόλοιπα 700.000 ευρώ είναι οφειλές σε τρίτους και φυσικά και στους παίκτες, άλλωστε όπως είπε ο Ιντζόγλου, οι παίκτες έχουν πάρει μέχρι τώρα λιγότερα από τα μισά χρήματα της χρονιάς. Κι αυτό το ποσό φυσικά, μπορεί να διακανονιστεί.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι όμως απελπιστική, και με ένα σεβαστό ποσό και μια κατάσταση που θα εμπνέει και θα φέρει και τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η ΠΑΕ ήδη έχει καταθέσει έφεση κατά της πρώτης απόφασης της επιστροπής αδειοδότησης που «έκοψε» τον φάκελό της, με την ελπίδα ότι σε δεύτερο βαθμό η κατάσταση θα αλλάξει και ο Ηρακλής θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Αν αλλάξει η απόφαση, κάτι που δεν είναι και το πιο πιθανό βέβαια, θα είναι μια «προίκα» για την επόμενη διοίκηση…

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα αρχίσει να πιέζει και είναι δεδομένο πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες…