«Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά»

Χωρίς αμφιβολία, ήταν ένας από κερδισμένους αυτής της σεζόν. Ο λόγος για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, που έκανε μια πολύ καλή σεζόν με τον ΠΑΟΚ και καθιερώθηκε και στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ, που θα κληθεί να πάρει την απόφαση, για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, μίλησε γι΄ αυτά που έζησε φέτος με τον ΠΑΟΚ και εξήγησε κάποια από τα μυστικά αυτής της ομάδας…

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για την χρονιά που μόλις τέλειωσε:

“Ασφαλώς υπήρχαν και άσχημες στιγμές. Μια από αυτές ήταν η ήττα από τον Άρη στο κύπελλο. Συνέβη στην αρχή της χρονιάς ήταν ένα σοκ για εμάς, βιάστηκαν όμως να μας κρίνουν. Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις πώς υπάρχουν κάποιοι περιμένουν στην γωνία. Μας θύμωσε και μας πείσμωσε η συμπεριφορά όσων έφτασαν στο σημείο να μας βρίζουν και να μας αποδοκιμάζουν. Αποδείξαμε πως εκείνη η ήττα ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Κάνοντας ταμείο μια στιγμή που έμεινε έντονα χαραγμένη στο μυαλό μου ήταν η νίκη μας στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Για το αν δέχθηκε πρόταση στα μέσα της σεζόν

“Ναι υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα στα μέσα της σεζόν, δεν χρειάζεται να πούμε ποιες είναι αυτές. Ξέρει και ο ΠΑΟΚ. Έκρινα πως θα ήταν καλύτερο και για μένα και για την ομάδα να μείνω και να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε”

Για το όνειρο του να παίξει στην Εθνική

“Σε ότι με αφορά ατομικά είχα θέσει τρεις στόχους. Ο πρώτος ήταν να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει αυτά που θέλει. Ο δεύτερος ήταν να δείξω ότι μπορώ και καλύτερα, να έχω μια πορεία καλύτερη από την προηγούμενη και νομίζω τα κατάφερα. Ο τρίτος ήταν να αποδείξω ότι ενδεχομένως αξίζω και μια κλήση στην Εθνική. Ποιος δεν θέλω να φορέσει το εθνόσημο ; Ναι είναι όνειρο δεν το κρύβω. Ξέρω βέβαια πολύ καλά πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός γνωρίζω πώς η Εθνική μας έχει από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη”.

Για το κλίμα στην ομάδα

“Με βοήθησε πολύ ο ΠΑΟΚ αυτή την διετία, δεν είμαι αχάριστος. Είμαι τυχερός που συνεργάσθηκα με έναν προπονητή στην φιλοσοφία του οποίου είναι η όσο δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση παικτών στις θέσεις 4 και 5. Σημαντικό ρόλο στην καλή πορεία της ομάδας έπαιξε η απόφαση της διοίκησης να κρατήσει πολλούς παίκτες από τον περσινό κορμό. Ίσως κουραστήκατε να το ακούτε να το λέμε όμως το καλό κλίμα μεταξύ μας έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην καλή πορεία που είχαμε. Ταιριάξαμε ως χαρακτήρες, κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου, πηγαίναμε μαζί για καφέ , για φαγητό. Παίζω περίπου 7 χρόνια επαγγελματικό μπάσκετ κι αυτό που έζησα ειδικά φέτος στην ομάδα είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν φοβερό, οι σχέσεις μεταξύ μας εξαιρετικές…

Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά. Για κάτι τέτοιες στιγμές όπως αυτή που ζήσαμε στην έδρα μας μετά το ματς με τον Πανιώνιο κάνουμε αυτό που κάνουμε. Για αυτό σου είπα νωρίτερα πως θέλησα κι εγώ και άλλα παιδιά να μείνουμε στον ΠΑΟΚ παρά τις προτάσεις που ήρθαν”

Για το μέλλον του

“Αυτό που νοιώθω για την ομάδα για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ δυνατό. Σε πρώτη φάση θέλω να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ. Μετά θα δούμε, το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ομάδα με την οποία θα συζητήσω.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω στο εξωτερικό αλλά δεν έχω και απωθημένα , δεν λέω “θέλω Ισπανία”, ή “θέλω Ιταλία”. Αυτό που μου αρέσει έξω είναι η αντιμετώπιση των φιλάθλων για την ομάδα τους. Εκεί θα σε χειροκροτήσουν και στην ήττα”.

Πηγή : Goalnews