«Προσήλωση για 40 λεπτά»

Στο μπλόκ που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ μίλησε ο Σχίζας ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Χολαργό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Γεια σας και πάλι φίλοι μου,

Στην εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο τη Χολόν στο Ισραήλ. Ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά κάναμε κάποια λάθη στην τελευταία περίοδο και χάσαμε το ματς στις λεπτομέρειες. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και ό,τι κι αν συμβαίνει να βρίσκουμε τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Από το παιχνίδι μου έκανε εντύπωση το γήπεδο της Χολόν, το οποίο έμοιαζε πάρα πολύ με αυτό που είχα στο κολέγιο στις ΗΠΑ…

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πλέον περιθώρια για απώλειες στην Ευρώπη και αρχίζοντας από τον αγώνα με τη Ναντέρ, πρέπει να πάρουμε νίκες για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Μπροστά μας, όμως, είναι το ματς με τον Χολαργό και η προσοχή μας είναι στραμμένη σε αυτό.

Πρόκειται για μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα, που έδειξε στα πρώτα παιχνίδια τις δυνατότητές της. Έχει έμπειρους παίκτες, ξένους που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και για να πάρουμε τη νίκη, χρειάζεται προσήλωση από όλους μας για 40 λεπτά.

Όσο περνάει ο καιρός συνηθίζω τη διαδικασία των διπλών αγώνων την εβδομάδα, η οποία είναι πρωτόγνωρη για μένα. Όπως σας έχω ξαναγράψει το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η πνευματική προσαρμογή στους συνεχόμενους αγώνες και όχι τόσο το σωματικό κομμάτι. Μέσα από αυτούς του αγώνες, όμως, θα βελτιωθεί και η ομάδα και σύντομα θα παρουσιάζεται ακόμα καλύτερη…»