Επίθεση ΕΣΗΕΑ σε… ΠΑΟΚ!

Μια άνευ λόγου και αιτίας επίθεση εξαπέλυσε η ΕΣΗΕΑ κατά του ΠΑΟΚ, με αφορμή την επιστολή των ανθρώπων του Δικεφάλου για την αντιμετώπιση που λαμβάνει από δημοσιογράφους κρατικών ΜΜΕ.

Μάλιστα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για στοχοποίηση δημοσιογράφων(!).

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά, αφού ούτε η επιστολή, ούτε τα ονόματα των δημοσιογράφων της κρατικής, δόθηκαν στην δημοσιότητα από την πλευρά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Η απάντηση των ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ ήρθε… απίστευτα γρήγορα, με τις ενώσεις να δημιουργούν εύλογη απορία με την στάση τους, και για το ποια δημοσιογραφία υπερασπίζονται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την οποία στοχοποιούνται οι συνάδελφοι Γιάννης Σαντοριναίος και Άρης Γάτας. Είναι πραγματικά ανεξήγητο το πώς «μεταφράζονται» ως «υποτιμητική κριτική» προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσωπικές απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιθέσεις που αρχίζουν με ανακοινώσεις και συνεχίζονται πολλές φορές με απειλές, εξυβρίσεις, χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για την απόπειρα στοχοποίησης δημοσιογράφων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, επιτέλους, ότι εκτός από τον σχολιασμό στα ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα σε προσωπικές απόψεις που πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ αρνούνται κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους ότι δήθεν «φταίνε» για ό,τι συμβαίνει. Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς του επαγγελματικού αθλητισμού να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των δημοσιογράφων στα γήπεδα της χώρας.

Ήδη, χθες, τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που είχαν αποφασίσει σε κοινή σύσκεψη για αυτό τον σκοπό.