By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: «Παρών» ο Κουκουλάκης για το VAR
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
SUPERLEAGUEΔΙΑΦΟΡΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Παρών» ο Κουκουλάκης για το VAR

Τhessports
Last updated: 08/11/2018 15:54
Τhessports
Share
SHARE

Το παρών στο πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτών για το VAR , έδωσε ο πρώην διαιτητής, και νυν VAR Refereeing Project Manager της ΕΠΟ, Μιχάλης Κουκουλάκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας: 

Στο πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτών του Video Assistant Referee, μετά την επιτυχημένη χρήση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, συμμετείχε ο VAR Refereeing Project Manager της ΕΠΟ κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη, και μετείχαν σ αυτό περισσότεροι από 20 εθνικοί εκπαιδευτές VAR από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν καταρχήν -σε πλήρη ανάλυση- την διαδικασία εφαρμογής του VAR στους αγώνες του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη συνέχεια μετείχαν σε θεωρητικά μαθήματα σχετικά με τις 4 περιπτώσεις χρήσης του VAR (γκολ, πέναλτυ/μη πέναλτυ, κόκκινη κάρτα και λανθασμένη ταυτότητα παίκτη), σε εκπαίδευση σε προσομοιωτή VAR, σε πρακτικές εφαρμογές των διαδικασιών VAR στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και την εξάσκηση στην μελέτη-ανάλυση των φάσεων. Ο προσομοιωτής VAR λειτούργησε σε συνθήκες VOR (Video Operations Room), δηλαδή σε απόλυτες συνθήκες διεξαγωγής αγώνα, με τη βοήθεια φάσεων από προηγούμενους αγώνες.

Στις εργασίες του σεμιναρίου έλαβα μέρος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA Πιέρ Λουίτζι Κολίνα και ο Διευθυντής του Τμήματος Διαιτησίας της FIFA Μάσιμο Μπουζάκα, οι οποίοι ανέλυσαν στους εκπαιδευτές τεχνικές αξιοποίησης του συστήματος . Μεταξύ των εκπαιδευτών του σεμιναρίου ήταν ο διεθνής Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι, μέλος της ομάδας VAR του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και εκπαιδευτής VAR της FIFA.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των μετεχόντων αφενός στην εφαρμογή του VAR στην χώρα τους και αφετέρου στην παράλληλη εκπαίδευση διαιτητών και βοηθών διαιτητών, ώστε να χρησιμοποιούν το σύστημα με τρόπο που θα μεγιστοποιεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τον αριθμό των ορθών διαιτητικών αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ του Ζίβκοβιτς!
Ομάδα εκτός Conference Leauge, λόγω στημένων!
Καταγγελίες στην UEFA κατά Άρη, ΑΕΚ και ΟΦΗ
Ανακοίνωσε Ζούμπκοφ η ΑΕΚ
Χόνγκλα: «Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη, είμαι χαρούμενος εδώ»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Βανδάλισαν το σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη! «Δε θα πτοηθώ ούτε τώρα»! (pics)
Next Article Τα στιγμιότυπα της ανατροπής!(vid)

Τελευταία νέα

«Έσκασε»: Επίσημη η… βόμβα με Σπανούλη!
Featured ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Ο Ραζνάτοβιτς έστειλε «μήνυμα» για Σπανούλη και Άρη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Προετοιμάζεται κι επίσημα για Σπανούλη ο Άρης!
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Σκάει η «βόμβα»: Οριστική συμφωνία Άρη – Σπανούλη!
Featured ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Follow US