Πάτσης: «Μας… κάρφωσαν από την Ελλάδα» (audio)

Ο Ανδρέας Πάτσης έδωσε σήμερα τη δική απάντηση στις κατηγορίες για εμπλοκή της Νίκης Βόλου και του Ηρακλή Ψαχνών σε χειραγωγημένο αγώνα, όπως αναφέρεται από την ΟΥΕΦΑ και αποτέλεσε την αιτία για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ και την αναβολή του μπαράζ με την Ξάνθη.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Ράδιο Ένα 102,5, ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε για «καρφωτή» από την Ελλάδα (!) άφησε αιχμές για όλους όσοι ήθελαν να χάσει η Νίκη Βόλου τον συγκεκριμένο αγώνα και υποστήριξε ότι με τον Αχιλλέα Μπέο θα τα πουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς θα κινηθεί νομικά εναντίον του νυν δημάρχου Βόλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης:

«Είναι μια γελοιότητα η οποία είναι σκόπιμη. Επειδή δεν πετάμε σε ροζ συννεφάκια, δέκα λεπτά πριν την επικύρωση της βαθμολογίας, να έρθει ένας φάκελος για τον αγώνα τον συγκεκριμένο όπου πολλοί πόνταραν κι επένδυσαν πολλά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αγώνας ήταν κομβικός για τη Νίκη. Δεν έγινε από μόνο του. Εδώ άλλοι αγώνες στη διάρκεια του πρωταθλήματος, που θα μπορούσαν να κινήσουν υποψίες, περάσανε αέρα. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο, κάποιοι το ξέραν πριν τη συνεδρίαση. Όσον αφορά στην ουσία, δεν υπάρχει τίποτα και το αντιλαμβάνεστε. Στην πορεία θα δούμε τις σκοπιμότητες. Δεν μπορεί κανένας να αφήνει την παραμικρή σκιά σε μια μεγαλειώδη επιτυχία και να θίγει ανθρώπους, υπολήψεις, τη δική μου και του Γιώργου Στούπα, του προέδρου των Ψαχνών. Σε αυτόν τον αγώνα κάποιοι θέλανε οπωσδήποτε τον άσο, ήταν η τελευταία ελπίδα για πάρα πολλούς. Στον αγώνα κινδύνεψε η Νίκη, κερδίσαμε μια ομάδα που έπαιζε με κακή ψυχολογία, με απουσίες, ενώ εμείς παίζαμε όλα για όλα, με πάθος, με πίστη, και πετύχαμε κάτι που θεωρείται το πιο λογικό αποτέλεσμα από κάθε άλλο”.

Ο Πρόεδρος της Νίκης Βόλου απάντησε καταφατικά στην ερώτηση για το εάν έπεσε καρφωτή από την Ελλάδα για την υπόθεση αυτή και συμπλήρωσε: “Τέτοιοι φάκελοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε ήταν 13-14 για αγώνες της Σούπερ Λίγκας κι αντίστοιχα για τη Φούτμπολ Λιγκ, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πανικός. Αυτό που μας στεναχωρεί, μας εκνευρίζει και μας πεισμώνει είναι η σκοπιμότητα. Ηθελαν πολλές ομάδες να χάσουμε στα Ψαχνά, πολλοί θα επένδυαν στον άσσο για να χάσει η Νίκη, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως το θέλαν και το υπολόγιζαν. Εμείς θα το διερευνήσουμε, θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά μας. Είναι μια αστειότητα, το λυπηρό είναι η σκοπιμότητα και όχι ο φάκελος. Είμαστε δυνατοί, με αλήθεια, εντιμότητα, ήθος. Η Νίκη Βόλου, με όσα πέρασε και ήταν πάρα πολλά, όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, όχι μόνο στάθηκε στο πρωτάθλημα που δέχθηκε τόσα πυρά αλλά βγήκε πρωταθλήτρια γιατί δώσαμε ένα σκληρό, δίκαιο κι έντιμο αγώνα, ίσως είναι πρωτόγνωρο αλλά αυτό τον αγώνα δώσαμε και επιβραβεύτηκε με τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Νίκη είναι καθαρή κι έντιμη”.

Ακόμη ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα και ότι “οι αθλητικές αρχές θα δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα, για το καλό του ποδοσφαίρου, θα υπάρχει μια επίσπευση γιατί δεν υπάρχει λόγος να σέρνεται τίποτα.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152745086″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]