Καλαϊτζίδης και επίσημα

Την τεχνική ηγεσία του Άρη της Φούτμπολ Λιγκ ανέλαβε επίσημα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ και παρουσιάστηκε από τη διοίκηση.

Ο νέος προπονητής του Άρη τόνισε ότι πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε, έπλεξε το εγκώμιο του Δήμου Δασυγένη, ο οποίος προφανώς έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πει το «ναι» ο Καλαϊτζίδης και πρόσθεσε ότι ήδη παρακολουθεί παιχνίδια του Άρη για να αξιολογήσει το υλικό της ομάδας.

«Εχω πειστεί ότι το πλάνο εργασίας που έχει χαράξει η διοίκηση οδηγεί με ασφάλεια στο να έρθουν οι πόροι για να πετύχει η ομάδα το βασικό της στόχος. Αυτή τη στιγμή αξιολογώ το υπάρχον υλικό και εννοώ τα συμβόλαια που έχουν μείνει στην ομάδα και οι αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα ποιος μπορεί να προσφέρει στην ομάδα για την επίτευξη του φετινού στόχου και τη δημιουργία ων προϋποθέσεων για τη διεκδίκηση υψηλών στόχων στη συνέχεια».

Ερωτηθείς αν νιώθει πίεση, ο προπονητής του Άρη είπε: «Τόσα χρόνια κατάφερα να συνεργαστώ με τον κ. Αρβανιτίδη, που είναι ένας πολύ απαιτητικός άνθρωπος. Ασκώ πολύ μεγαλύτερη πίεση ο ίδιος στον εαυτό του. Προτεραιότητά μου είναι να φτιάξω μία ομάδα που να αρέσει σε μένα. Έχω βάλει από μόνος μου υψηλότερα τον πήχη. Μπορεί να ακουστεί περιαυτολογικό αλλά δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Σε λίγα χρόνια φτάνω τα μισά από τα 120, δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με αλλάξει».

Σε συνεχόμενες ερωτήσεις για την τύχη της παρουσίας του στον Άρη, σε περίπτωση που η ομάδα οδηγηθεί στη Φούτμπολ Λιγκ 2, ο Καλαϊτζίδης απέφυγε να δεσμευτεί, λέγοντας μάλιστα ότι πριν από έναν μήνα απέρριψε σχετική πρόταση της Λάρισας. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Παναγιώτης Στεφανίδη, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους του Τύπου να μην ρωτούν για τη Φούτμπολ Λιγκ 2, γιατί είναι κάτι που δεν απασχολεί την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, βγάζοντας τον Καλαϊτζίδη από τη δύσκολη θέση.

Τέλος, για την επαφή που είχε με τον Δήμο Δασυγένη, ο τεχνικός των «κίτρινων» επεσήμανε: «Ήταν ένας από τους ανθρώπους που με προϊδέασε ότι όλα τα στελέχη της διοίκησης δουλεύουν με σωστό πλάνο και μετά μίλησα με τη διοίκηση. Είναι μία προσωπικότητα που μόνο ωφέλησε τον Άρη με κάθε του σκέψη και πράξη».