Εχουν διάθεση, περιμένουν το αποτέλεσμα

Κάτι περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, στην αρχή της οποίας παρουσιάστηκε επίσημα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζε φυσικά και το πλάνο πάνω στο οποίο κινείται η διοίκηση για να εξασφαλίσει τελικά τη συμμετοχή της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Παναγιώτης Στεφανίδης και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. τόνισαν ότι γι’ αυτούς μοναδικός στόχος είναι να παίξει η ομάδα τη Φούτμπολ Λιγκ και φυσικά να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ. Απέρριψαν το ενδεχόμενο αγοράς ΑΦΜ και επίσης απέρριψαν το ενδεχόμενο της Φούτμπολ Λιγκ 2 εκτός αν…

Το εκτός αν έχει να κάνει φυσικά με το αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες που γίνονται για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, που θα εγγυάται τη συμμετοχή του Άρη με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Φούτμπολ Λιγκ.

«Εχουμε ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στο χορηγικό κομμάτι. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα της επόμενης χρονιάς, για να κάνουμε και τους διακανονισμούς. Στόχος μας είναι 1-2 μεγάλες χορηγίες, ώστε να καλύψουμε το σύνολο των δαπανών σε αγωνιστικό επίπεδο. Θα καταθέσουμε έναν προϋπολογισμό στην ΚΜΑ και πιστεύω ότι θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πώς θα ικανοποιηθούν αυτά. Αυτό που μας καίει είναι μέχρι τις 30/6 (θα γίνει η γ.σ. των μετόχων) να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα αγωνιστικό τμήμα και μια διοίκηση που θα λειτουργεί όλο το χρόνο ήρεμα. Όλα τα υπόλοιπα έσοδα θα πάνε για την εξυγίανση της ομάδας», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα της διοίκησης δήλωσε: «Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι οι παλιότερες οφειλές. Έχουν γίνει επαφές με τους περισσότερους. Καμία συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουμε πάρει δηλαδή την αρνητική απάντηση. Υπάρχει το καθεστώς αβεβαιότητας. Η πρόταση που κάνουμε για διακανονισμούς σε γενικές γραμμές γίνεται δεκτή. Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα, η προκαταβολή».

Για το ρόστερ: «Κάνουμε προσπάθεια να μην έχουμε απώλειες. Παραλάβαμε ένα ρόστερ με 22 παίκτες, εκ των οποίων έγιναν δύο προσφυγές. Με τον έναν θεωρούμε ότι έχουμε δίκαιο, αλλά από την άλλη είμαστε σε καλό κλίμα. Η δεύτερη αφορά τον Νίκο Τσουμάνη. Ο Άρης γλίτωσε ένα ποσό που θα πλήρωνε σαν εγγύηση. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει εκεί, μου ξέφυγε εμένα προσωπικά. Από αύριο ξεκινάει ένας κύκλος επαφών με τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο ρόστερ».

Για την επετειακή φανέλα: «Είναι ανεπίτρεπτο να γιορτάζει η ομάδα τα 100 της χρόνια και να μην υπάρχει επετειακή φανέλα. Θα είναι ίσως η πρώτη συνεργασία που θα ανακοινωθεί».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Τζάμπα τηλεοπτικά δεν θέλουμε να τον δώσουμε. Αν είναι να πάρουμε τα ποσά, που ακούγονται 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, προτιμούμε να μην δώσουμε τηλεοπτικό χρόνο. Ο Άρης είναι Άρης σε όποια κατηγορία και αν παίζει».

Για την «Άρης Εμπορική» και τα φιλικά: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και την Άρης Εμπορική. Ξεκινάμε το πρώτο τεστ με το μπαράζ, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Στα σχέδιά μας είναι να γίνει και ένα μεγάλο φιλικό, ίσως και δύο, προς τα τέλη Ιουλίου, για να γιορτάσουμε με περηφάνια τα 100 χρόνια και να ενισχύσουμε το brandname του συλλόγου».

Για το άρθρο 106ια: «Σε φήμες θα απαντήσουμε γιατί κάποιοι μας κατηγορούν ότι τα έχουμε βρει με τον Σκόρδα και παλιούς διευθυντές για να γλιτώσουν τα χειρότερα κτλ. Γενικά ο κόσμος δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Το άρθρο 106ια έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και είναι πιο περιεκτικό από το άρθρο 99. Αυτές τις προϋποθέσεις τις πληροί ο Άρης, αλλά χρειάζεται έναν επενδυτή και έναν ορκωτό λογιστή. Θα βγει σε πλειστηριασμό η περιουσία του Άρη. Εφόσον αυτή κοστολογηθεί, θα βγει μια τιμή και θα πάρει την ομάδα ένας άνθρωπος με μηδέν χρέη. Τα υπόλοιπα θα πάνε στους παλιούς μετόχους. Δεν ήρθαμε εδώ για να σώσουμε τους παλιούς προέδρους αλλά για να πετύχουμε το καλύτερο για τον Άρη. Το άρθρο δεν δίνει σε κανέναν καμία απολύτως ασφάλεια ότι θα την γλιτώσει, γιατί όλα θα πάνε πάνω τους. Το ενεργητικό του Άρη μεταβιβάζεται κάπου και μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται στην κατηγορία που ανήκει».

Για το πόσα λεφτά θέλει ο Άρης για τη Φούτμπολ Λιγκ: «Χρειάζονται γύρω στα 2 με 2.200.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλά περιθώρια στο μπάτζετ, γιατί τα συμβόλαια είναι χαμηλά με εξαίρεση 3-4. Αυτά σε συνεννόηση με τον κόουτς για το αγωνιστικό επίπεδο, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι προπονητές, γυμναστές, είναι όλο το πακέτο. Συν τη μισθοδοσία του διοικητικού προσωπικού, δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 2.200.000 ευρώ».

Για τα χρέη στο δημόσιο: «Υπάρχει πρόβλημα για το τι θα κάνουμε με το Δημόσιο και το πώς θα γίνει αποπληρωμή. Έχουμε συνεργασία με όποιον πρέπει και στόχος μας είναι ο Άρης τον Αύγουστο να έχει την πρώτη φορολογική ενημερότητα».

Για την υπόθεση Ριμπλόβλεφ: «Του ευχηθήκαμε καλή επυτιχία, του δώσαμε ό,τι στοιχεία μας ζήτησε. Ήταν μια συνάτηση που θα διαρκούσε δύο λεπτά και δεν έχουμε ιδέα αν έγινε κιόλας. Εμείς του είπαμε ότι είμαστε στη διάθεσή το για ό,τι χρειάζεται. Θα ήμασταν χαζοί να αρνηθούμε μια τέτοια ενέργεια».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Ψηφίδης, μίλησε για το πώς οργανώνεται ο Άρης για να προσελκύσει επενδυτή: «Πρέπει να υπάρχει ένα businessplan πλήρες και να ακολουθείται. Πρέπει οι ακαδημίες να λειτουργούν με οργάνωση. Ο λαός του Άρη, που ήδη υπάρχει, με υψηλή πίστη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, είναι γεγονός. Είναι βασικά στοιχεία, που ανοίγουν την πόρτα για επενδύσεις».