«Πληρώσαμε την επιλογή Όγιος»

Τώρα, που τελείωσαν όλα και κάνοντας έναν απολογισμό, ο Κώστας Τσαλίκης, παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με την επιλογή του Γκιγιέρμο Όγιος! Αποκάλυψε ότι η συνεργασία τους ήταν κακή, τόνισε ότι ο Όγιος κοιτούσε τον εαυτό του και πως ήταν η αιτία, που δεν ενισχύθηκε ο Ηρακλής τον Ιανουάριο, ενώ μπορούσε, για να διεκδικήσει την άνοδο.

«Όταν έφυγε ο Γκόγκιτς, κι αφού αρνήθηκαν κάποιοι προπονητές όπως ο Αναστασόπουλος, την πρωτοβουλία για Όγιος την πήρα εγώ. Δεν θεωρώ πως έκανα καλά» είπε ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, που «χρέωσε» για πολλά τον Αργεντίνο.

«Η επαφή με τους ποδοσφαιριστές, η συγκέντρωση τους στα παιχνίδια, μακριά από οικονομικά προβλήματα, ήταν σίγουρα στα συν. Αλλά ήταν ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος. Ο Ηρακλής πλήρωσε την ιδιοτέλεια του Όγιος. Θεωρώ πως έτσι όπως ενήργησε, ο Ηρακλής πλήρωσε την ιδιοτέλεια του. Το «κλειδί» της φετινής αποτυχίας ήταν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Για παράδειγμα η Κέρκυρα, παρά το υπέρ της προβάδισμα στην βαθμολογία έκανε έξι μεταγραφές. Εμείς παρά την μεγάλη βοήθεια ενός άγιου ανθρώπου, δεν θέλω να πω το όνομα του, δεν κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις», είπε κι εξιστόρησε και κάποιες ανέκδοτες ιστορίες.

«Στο πρώτο ραντεβού μεταξύ Όγιος και Παπαδόπουλου στην Κατερίνη εγώ δεν ήμουν παρών και εκεί κατάλαβα πως δεν με ήθελε. Κατάλαβα πως δεν υπήρχε συνεργασία, δεν ήθελε να έχει επαφές με μένα, όχι γιατί είχε πρόβλημα με μένα, αλλά έτσι ήταν σαν άνθρωπος, έτσι έκανε και σε άλλες ομάδες. Αλλά στον Ηρακλή, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον. Και λέω προσωπικό συμφέρον πως μετά το τέλος των πλέι-οφ να λέει πως με το δικό του ρόστερ ανέβασε την ομάδα. Είχε την αποδοχή του κόσμου που του έκανε ζημιά. Δεν μπόρεσε να το διαχειρισθεί αυτό. Δεν έγινε καμία μεταγραφή και όταν ήρθαν λεφτά από το πουθενά, αποφάσισε με τον μάνατζερ του να κάνει κινήσεις και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αποτυχίας του Ηρακλή. Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Υπήρχα, εγώ, ο Φώτης Γκιζέλης, αξιόλογοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, αλλά δεν το έκανε. Για περίπου ένα μήνα δεν είχα επαφή και συνεργασία μεταξύ μας, δεν το κρύβω. Δεν υπήρχε τίποτα. Αυτά που έκανε, τα έκανε μόνος του, τα αποφάσιζε μόνος του. Κλασσικό παράδειγμα είναι η μεταγραφή του Σκόρτζα, που με ενημέρωσε η γραμματεία πως έρχεται ο παίκτης. Εγώ δεν ήξερα τίποτα», αποκάλυψε ο Τσαλίκης.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλής μίλησε και για το θέμα του διπλώματος του Όγιος, που του στερούσε το δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο κι αποκάλυψε ότι ο Αργεντίνος χρησιμοποίησε και τους παίκτες, για να πιέσει να του λύσουν το θεμα…

«Το θέμα των χαρτιών προέκυψε πολύ αργότερα. Δεν είχε παρακολουθήσει σεμινάρια της UEFA και αυτό είναι απαραίτητο για τα Ελληνικά δεδομένα. Εμείς πιστεύαμε πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα, βάσει του ότι ήταν και σε άλλες ομάδες. Εμείς δεν γνωρίζαμε πως δεν είχε πτυχία. Θεωρώ πως ο Όγιος ήταν στοχοποιημένος από την παρουσία του σε άλλες ομάδες, αλλά και στην Κύπρο. Μας έβαλαν απαγορευτικό σε όλα τα παιχνίδια στον πάγκο και εκεί είχαμε πρόβλημα. Το πρόβλημα φυσικά βαραίνει εμάς. Η ΠΑΕ δεν είχε καμία ευθύνη για το ότι δεν μπορούσε να κάτσει στον πάγκο, κάναμε πολλές προσπάθειες για να δοθεί λύση, αλλά έπρεπε να παρακολουθήσει σεμινάρια. Στο παιχνίδι με τον Τύρναβο, έδωσε εντολή για να μην κάνουν προπονήσεις για τρεις ημέρες, προκειμένου να βρεθεί λύση για να κάτσει στον πάγκο. Μιας μορφή πίεσης σε εμάς για να του βρούμε λύση. Ήταν μια χρονιά πολυτάραχη από όλες τις πλευρές. Εγώ δεν μπορούσα να βάλω το στοπ, δεν ήμουν το αφεντικό, γι” αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μια κεφαλή», είπε ο Τσαλίκης.