Media News

* Χωρίς ΣΠΟΡ του Βορρά αυτές τις μέρες, καθώς στο πολύπαθο συγκρότημα υπάρχει απεργία, αυτή τη φορά των τεχνικών, κι όχι των δημοσιογράφων, που πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν εφημερίδα.

* Η απεργία είναι για 4 μέρες, ξεκίνησε χθες Τετάρτη, οπότε με δεδομένη και την αργία του Αγίου Πνεύματος, η εφημερίδα θα ξαναβγει στα περίπτερα την Τρίτη.

* Το προσωπικό διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η ιδιοκτησία δεν λέει να ομαλοποιήσει τις πληρωμές…

* Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, πάντως, στο συγκρότημα της Μακεδονίας και των ΣΠΟΡ, τουλάχιστο δεν υπάρχουν απολύσεις.

* Τέτοιες υπάρχουν στο άλλο αθλητικό φύλλο της πόλης, το “Μέτροσπορ” και χθες απολύθηκε για άλλη μια φορά ο Κλείτος Καρκανιάς. Τις προηγούμενες φορές σώθηκε, απομένει να δούμε τι θα συμβεί αυτή τη φορά.

* Στα Κωνσταντινουπολίτικα, πάντως, διαψεύδουν πως οι απολύσεις του (μπασκετικού) Καρκανιά συνδέονται με την αναμενόμενη άφιξη του Βασίλη Βλαχόπουλου από βδομάδα.

* Δύσκολες είναι οι μέρες γενικώς για τον Τύπο και ειδικά τον αθλητικό, καθώς την Τρίτη για παράδειγμα, όλες μαζί οι πανελλήνιας κυκλοφορίας αθλητικές εφημερίδες, πούλησαν μόλις 37.470 φύλλα.

* Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Sportdayκαι τη Δευτέρα η εργασιακή συνέλευση εξουσιοδότησε την ΕΣΗΕΑ να πράξει τα… δέοντα. Στους δημοσιογράφους οφείλονται μισθοί από το 2013.

* Καλά που ήταν κι ο… Μάνος Σέργος κι αυτή η εξάπατηση του κοινού που στήθηκε σε συνεργασία με γνωστή τράπεζα χορηγό της Εθνικής, και πήραν κάποιες διαφημίσεις οι εφημερίδες κι ανάσαναν για λίγες μέρες.

* Οι εφημερίδες ελπίζουν να πάρουν μια ώθηση από το Μουντιάλ, που αρχίζει την άλλη Παρασκευή, και φυσικά ποντάρουν σε μία καλή παρουσία της Εθνικής.

* Για να γίνει αντιληπτή η συνάρτηση, τον Ιούνιο του 2004, οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων ήταν 70.000 τη μέρα (διπλάσιες από τώρα), και όταν άρχισε η Εθνική τους αγώνες στο Euroτης Πορτογαλίας οι κυκλοφορίες εκτοξεύτηκαν στις 200.000 φύλλα τη μέρα.

* Οι δυσκολίες, πάντως, δεν φαίνεται να πτοούν τον Νίκο Πετρουλάκη, που όπως ο ίδιος είπε στον αέρα του ραδιοφώνου (ArenaFM) ετοιμάζεται να βγάλει καθημερινή αθλητική εφημερίδα.

* Tα “Αθλητικά Νέα”, που είχαν προβλήματα με τον τίτλο μετονομάστηκαν σε “AΝpress” πριν αναστείλουν την έκδοσή τους, γιατί υπήρξαν προβλήματα με τον κάτοχο του ιστορικού τίτλου, ο οποίος ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο τίτλος και να μην χρησιμοποιηθεί και για το εβδομαδιαίο φύλλο που σχεδιάζει να βγάζει η συντακτική ομάδα κάθε Σάββατο.

* Ο Κίπλινγκ πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα με το “ΑΝ”.

* Εκλογές θα γίνουν στον ΕΣΑΚΕ στις 16 Ιουνίου και ο πρόεδρος, Γιώργος Χαλβατζάκης, έχει καλέσει σε συνάντηση τους μπασκετικούς ρεπόρτερ της Θεσσαλονίκης για το μεσημέρι της Παρασκευής (3μμ) για να τους ενημερώσει για το έργο του, αλλά και τα σχέδιά του.

* Σχεδόν 20 μέρες έχει που ανακοινώθηκε η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη, προχθές ανακοινώθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά, αλλά ακόμη υπογραφές δεν υπάρχουν σε συμβόλαια.

* Δεν προχωρούν και τα θέματα, δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα πάει το καράβι, ποιος θα αναλάβει την επικοινωνία και προς το παρόν πολλοί (οι πιο πολλοί, δηλαδή) είναι στο σκοτάδι.

* Λες και το «αφεντικό» τους τιμωρεί όλους με τον τρόπο του!