Καταγγελίες, Cosco και… «Κολίνα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις στην SuperLeague είχε προτείνει να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Υπέρμαχος αυτής της άποψης φαίνεται πως είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, κάτι που παραδέχθηκε στην γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

Βέβαια εκθείασε το έργο της ΚΕΔ, αλλά…: «Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League για να κάνει ορισμούς σε διαιτητές και παρατηρητές». Για να το «μαζέψει» λίγο αργότερα: «Δεν αντέχω αυτό που γίνεται κάθε εβδομάδα με τη διαιτησία. Κάθε Σαββατοκύριακο γίνομαι δέκτης παραπόνων για τη διαιτησία. Όταν είπα να φέρουμε ξένο αρχιδιαιτητή δεν το είπα γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους δικούς μας. Αυτό που γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο δεν μπορώ να το αντέξω. Αν δεν θέλετε να φέρουμε και δεν θέλει και η Super League συμφωνώ».

Ο Σαρρής παραδέχθηκε πως η ΕΠΟ δεν αντιμετωπίζει σωστά την ιστορία με τους «ύποπτους» αγώνες, όμως και πάλι άλλος φταίει: «Αποδείχθηκε λάθος η εκτίμησή μας… αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα βάλαμε όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου της UEFA που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Την ανάμειξη του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου στις εκλογές της ΕΠΣ Κιλκίς κατήγγειλε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου: «Μέσα στην ομοσπονδία υπάρχει ένα υπάλληλος ο οποίος ενεργώντας σαν πρόεδρο της ομοσπονδίας αναμείχθηκε στη δική μου εκλογή στο Κιλκίς, δίνοντας μπάλες και βοηθώντας τον αντίπαλό μου. Η αποστολή του στην ομοσπονδία δεν είναι αυτή. Εξετέθη και υπηρεσιακά γιατί του ζητούσα ένα έγγραφο και άργησε να μου το δώσει.

Αυτός ο υπάλληλος δεν είναι άλλος από τον Παυσανία Παπανικολάου που λειτουργεί έτσι κατά της ομοσπονδίας».

Τάχθηκε κατά της έλευσης ξένου αρχιδιαιτητή και κατά του δικαιώματος ψήφου στις ομάδες της Super League λέγοντας: «Σε καμία ομοσπονδία δεν επιβάλλει η FIFA το εκλογικό σύστημα. Μόνες τους αποφασίζουν οι ομοσπονδίες. Με το 30% στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα βγει καινούργια cosco να κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Να διευρύνουμε τον κύκλο αυτών που ψηφίζουμε και να μας κατηγορούν ότι τα παίρνουμε;».

Στο μεταξύ με πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ για την σεζόν 2013-2014. Δύο Ενώσεις ψήφισαν «παρούσες» (Λάρισα, Κιλκίς). «Όχι» ψήφισαν οι ΕΠΣ Κυκλάδων, Μακεδονίας και Κοζάνης.

Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό μοναδική αρνητική ψήφος ήταν της ΕΠΣ Μακεδονίας.