«Εκδικητική απόλυση στο Metrosport»

Η απόλυση του δημοσιογράφου Κλείτου Καρκανιά από το Metrosport, προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών, η οποία θεωρεί εκδικητική την απόλυση, καθώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι και εργασιακός εκπρόσωπος σε ένα συγκρότημα, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι έχουν να παίρνουν χρήματα από την προηγούμενη εταιρία, που εξέδιδε την εφημερίδα, ενώ χρήματα οφείλονται και από την νέα εταιρία (η εφημερίδα έχει αλλάξει πλέον και τίτλο, και λέγεται Βόρεια Μέτροσπορ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ :

“Πιστός στην τακτική της απαξίωσης των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της Ενημέρωσης, ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport Π. Ανδρώνης πρόσθεσε στη μακρά σειρά των καταχρηστικών ενεργειών του την απόλυση του εργασιακού αντιπροσώπου της ΕΣΗΕΜ-Θ, Κλείτου Καρκανιά.

Ο εκδότης που δεν δίστασε να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να εκδώσει φύλλα-φαντάσματα και που ποτέ δε σεβάστηκε τις δεσμεύσεις του να εξοφλήσει οφειλές πολλών μηνών, συνεχίζει να συμπεριφέρεται εκδικητικά σε δημοσιογράφους που υπερασπίστηκαν τα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

Η απόλυση του δημοσιογράφου Κλείτου Καρκανιά δε θα μείνει αναπάντητη από την ΕΣΗΕΜ-Θ, που θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο τον συνάδελφο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Π. Ανδρώνη.

Η άμεση ανάκληση της καταχρηστικής αυτής απόλυσης είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο εργοδότης για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται πως οι ενέργειές του κινούνται εκτός των ορίων της λογικής και της νομιμότητας”.